Kurzemē, Ugāles pagastā, arvien lielāku neapmierinātību rada mežacūku un staltbriežu bari, kas bradā pa zemnieku iekoptajiem tīrumiem, izrok kartupeļus, bietes un burkānus', vēsta "Ventas Balss".
Lauksaimniecības speciāliste Aija Priekule norādījusi, ka pēc Ugāles iedzīvotāju iniciatīvas jau sarīkota sapulce, kurā piedalījušies mednieki un Valsts meža dienesta pārstāvji, lai lemtu, kā rīkoties šajā situācijā. Iedzīvotāji uzsver, ka mežacūkas sējumus esot izbradājuši pilnībā.

Priekule stāstījusi, ka, piemēram, viņas miežu lauks ir izbradāts par 90%, un dzīvnieku skaits ir tik liels, ka mednieki nespēj lauku nosargāt. Turklāt medību līgumā nav noteikts, ka medniekam būtu jāapmaksā dzīvnieku nodarītie zaudējumi zemniekam, kura īpašumu bija apņēmies sargāt.

Savukārt Māteros dzīvojoša zemniece Daina Matisone paudusi, ka dzīvnieki kļuvuši tik droši, ka nebaidās nedz no cilvēkiem, nedz no suņiem.

Tikmēr zemnieki jau izveidojuši darba grupu, kas izstrādās priekšlikumus problēmas risināšanai. Taču Valsts mežu dienests jau norādījis, ka nogalināmo dzīvnieku skaits nebūs palielināms.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!