Sabiedriskā organizācija "Pilsētas attīstības kustība" atsaukusi Daugavpils domē iesniegto pieteikumu, kurā lūgusi pašvaldībai atļauju sarīkot zābaku mešanas sacensības.
Daugavpils domes Preses dienestā informēja, ka viens no pasākuma organizatoriem sabiedriskās organizācijas vadītājs Ruslans Jefimovs pieteikumu atsaucis, jo piekritis domes Pieteikumu izskatīšanas komisijas locekļu viedoklim par to, ka neesot ievēroti likumā noteiktie pieteikuma iesniegšanas termiņi, nepilnības esot arī pieteikuma tekstā.

Jefimovs paskaidroja, ka no nodoma sarīkot pasākumu vispār nav atteicies, tādēļ nākamnedēļ tikšot sagatavots un iesniegts izskatīšanai vietējā pašvaldībā jauns visām prasībām atbilstošs pieteikums.

Jau informēts, ka sabiedriskā organizācija "Pilsētas attīstības kustība" plānoja 31.janvārī plkst.14 Vienības laukumā vai Pilsētas centrālajā parkā sarīkot zābaka mešanas sacensības. Katram pasākuma dalībniekam bija plānots dot trīs mēģinājumus nodemonstrēt savu precizitāti, no 21 metra attāluma ar ziemas zābaku metot pa Ministru prezidenta fotoportretu. Mērķa izmērs - 21x21 centimetrs.

Pasākuma žūrijas komisijā bija plānots uzaicināt sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, savukārt precīzākos zābaku metējus - apbalvot ar naudas prēmijām un vērtīgām balvām. Piedalīties pasākumā aicināti visi, kam nav vienaldzīga valsts nākotne.

Protesta akcijas mērķis pievērst Latvijas politiķu uzmanību tam, ka viņu īstenotā nodokļu politika ir pretrunā vispāratzītām ekonomikas doktrīnām, veidot pilsētā demokrātiskas tradīcijas, kā arī piesaistīt daugavpiliešus sporta aktivitātēm svaigā gaisā.

Akcijas organizatori bija plānojuši aicināt Ministru prezidentu Ivaru Godmani vēlreiz izvērtēt radušos situāciju un nosūtīt atkārtotai izskatīšanai Saeimā labojumus likumam par pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Pasākuma idejas autori uzskata, ka finanšu krīzes apstākļos, kad pieaug bezdarbs, bet komunālie maksājumi pārsniedz saprāta robežas, PVN likmju paaugstināšana ir neprātīgs solis un nav pieļaujama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!