Latvijā labākie zāles pļāvēji dzīvo Pelēču un Taurenes pagastos, Tilžā, kā arī Kandavas novadā.
Sestdien Cēsu rajona Nītaures pagastā noslēdzās 5.Latvijas čempionāts pļaušanā ar izkapti, kurā piedalījās vairāk nekā 170 pļāvēju no visas Latvijas.

Kā informēja "Latvijas Avīzes" sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Rumka, kungu A klasē vislabāko rezultātu uzrādījis Alberts Butlers no Pelēču pagasta. 2.vietu ieguva Imants Kuškuls no Kandavas novada, 3.vietu - Jānis Logins no Tilžas. Šajā klasē bijis visvairāk dalībnieku - 73.

Kungu komandu konkurencē A klasē stiprākie izrādījušies "Vilkači" no Pelēču pagasta. Seko "Taurenes griezēji" no Taurenes pagasta un "Tilžas vīri". Dāmu komandu konkurencē A klasē vislabāko rezultātu parādījušas "Taurenes griezējas", seko "Asares dāmas" no Asares pagasta un "Tilža".

Starp jauniešiem A klasē vislabāko rezultātu parādījuši "Guliveri" no Tilžas, 2.vietā un 3.vietā ierindojušās Pāles pagasta komandas - "Superbebri" un "Stiprie zēni".

Ģimeņu komandu konkurencē vislabāko rezultātu parādījusi Bārzdiņu ģimene no Taurenes. Seko Skrastiņi no Taurenes un Jātnieki no Codes.

Karaliskajā klasē kungiem par uzvarētāju kļuvis Andris Kupčs no Kalsnavas pagasta, 2.vietā ierindojies pagājušā gada čempions Jānis Priede no Kandavas novada, bet 3.vietu ieņēmis Butlers. Karaliskajā klasē dāmām uzvarējusi Skaidrīte Miltināne no Asares pagasta, 2.vietā ierindojusies Sandra Kapteine no Rugāju pagasta.

Kungu komandām karaliskajā klasē uzvarējuši Kandavas novada pļāvēji, 2.vietu ieņēmuši "Vilkači", bet 3.vietu - "Aiviekste".

Kā pastāstīja Rumka, sacensībās piedalījās arī Zemkopības ministrijas komanda "Otrais pļāviens" ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi (ZZS) priekšgalā. Ierēdņi pēdējie sacensībās nav palikuši.

Sacensībās izticis bez traumām, ja neskaita dažas salauztas izkaptis.

Kā ziņots, čempionātā varēja piedalīties ar izkaptīm, kuru asmens garums A klasē ir līdz 90 centimetriem, bet karaliskajā klasē - virs 90 centimetriem.

Čempionātu rīkoja Nītaures pagasta padome sadarbībā ar Zemkopības ministriju, "Latvijas Avīzi", "Praktisko Latvieti", Cēsu rajona padomes un Cēsu rajona zemnieku apvienības un agronomu biedrības atbalstu.

Jau ziņots, ka pirmais čempionāts notika 2000.gadā Litenē, tur notika arī 2.čempionāts. Savukārt 3. un 4.čempionāts sadarbībā ar Kandavas novada pašvaldību un zemniekiem risinājās Kandavas novada Buses pilskalnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!