Janvāra pirmajās dienās glābēji Gulbenes novadā glābuši ledū ielūzušu govi un arī kādu pārgalvīgu autobraucēju, kura BMW markas spēkrats ielūzis Emzes parka dīķī Gulbenē, ziņo laikraksts "Dzirkstele".

Svētdien pulksten 13:45 glābējus sauca palīgā uz Galgauskas pagasta "Vilkupi", kur dīķī bija ielūzusi un slīka šķirnes govs. Notikuma vietā tika noskaidrots, ka saimnieki paši jau stundu nesekmīgi bija mēģinājuši lopiņu izglābt, līdz saprata, ka dzīvnieks ir pamatīgi nosalis, vairs knapi kustas un bez profesionālas palīdzības iztikt nevarēs.

Govs glābšanu apgrūtināja tas, ka gotiņai Braslai nebija ragu. Tādējādi nebija iespējams ragiem apmest virvi un tā izvilkt lopiņu no ūdens. Glābējiem nācies vilkt hidrotērpus, kāpt iekšā dīķī, apmetot glābšanas cilpu gotiņai ap krūšukurvi. Izmantojot balstam dēļus, lopiņu laimīgi izdevās izvilkt no dīķa un tālāk aizdzīt līdz kūtij, kas atradās 70 metru attālumā no negadījuma vietas. Pulksten 14:52 dzīvnieka glābšana bija pabeigta.

"Dzirkstele" noskaidrojusi, ka veterinārārsta palīdzību negadījumā cietušās gotiņas saimnieki nav meklējuši. Tas nozīmē, ka, visticamāk, ar lopiņu viss ir kārtībā, jo šajā saimniecībā govis laiž pastaigāties svaigā gaisā arī ziemā un tas dzīvniekus norūda.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes Gulbenes daļas komandieris Vijārs Griķis norāda, ka, neraugoties uz šķietami bargo ziemu, zem prāvās sniega kārtas ledus ūdenstilpēs var būt nedrošs. To pierāda arī negadījums, kas notika Gulbenē 3.janvārī. Todien pulksten 13:29 glābēji saņēma ziņu par to, ka Gulbenē, Emzes parka dīķī ledū ielūzusi automašīna "BMW" ar visu autovadītāju.

Notikuma vietā noskaidrojies, ka automašīna ir izlūzusi cauri ledus pirmajai kārtai 30 centimetru dziļumā un palikusi stāvam uz pirmā ledus. Glābēji veiksmīgi novilka automašīnu no dīķa, izglābjot gan pašu autovadītāju, gan viņa transportlīdzekli. Dzīvībai bīstamā situācija bija likvidēta pulksten 13:43.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!