Foto: Publicitātes foto
Ogrē svētdien iereibuši vecāki uzticējuši auto stūrēšanu 11 gadus vecam zēnam, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis portālu "Delfi" informēja, ka svētdien neilgi pirms pusnakts Ogres ceļu policistu uzmanību ar piesaistīja automašīna "Ford Mondeo", kura devās Rīgas virzienā pa Daugavpils šoseju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, automašīna pārvietojās ar aptuveni trīsreiz mazāku ātrumu.

Kad likuma sargi apturēja transportlīdzekli, viņi konstatēja, ka pie tā stūres sēž mazs zēns, taču pasažieru krēslos sēž manāmi iereibuši zēna vecāki un vēl divi pasažieri. Likuma sargi visas personas nogādāja policijas iecirknī, kur noskaidroja, ka visi ir vienas ģimenes locekļi un ka autovadītājs ir tikai vienpadsmit gadus vecs, bet jaunākais pasažieris tikai četrus gadus vecs.

Pēc vecāku paskaidrojuma policisti saprata, ka ģimene devusies mājās no svinībām, kas notikušas Jēkabpilī. Uzzinot, ka brauciena galamērķis bija Vangaži, pat pieredzējušie Ogres policisti bija šokēti par vecāku bezatbildīgo rīcību – cerot izvairīties no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, vecāki dzīvības briesmām pakļāva visu ģimeni, norāda Sadovskis.

Par notikušo Ogres policisti ir sastādījuši vienu administratīvo protokolu par vecāku pienākumu nepildīšanu un sākuši vienu administratīvo procesu.

Policija arī norāda, ka , ka 48 gadus vecais tēvs, kura izelpā bija aptuveni pusotra promile alkohola, agrāk ir sodīts par braukšanu reibumā un tikai nesen atguvis braukšanas apliecību, taču 41 gadu vecā māte, kuras reibums bija mazāks par promili, policijas redzeslokā nav agrāk nonākusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!