Foto: F64
Divu juristu uzturēšana Jelgavas novadam ik mēnesi izmaksā vairāk nekā 5,5 tūkstošus latu. Novads gan apgalvo, ka tas ir mazāk nekā pērn, jo kopš pagājušā gada juridiskos pakalpojumus pašvaldība pērk kā ārpakalpojumu, vēsta "Zemgales Ziņas".

Jelgavas novada Domei, apstiprinot 2010. gada budžetu, atvēlētā un apstiprinātā naudas summa Juridiskās nodaļas uzturēšanai ar trīs darbiniekiem un divām vakancēm bija 66 279 latu, laikrakstu informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Šajā summā iekļautas gan darbinieku algas, gan pievienojamās attiecināmās izmaksas, piemēram, telpu, biroja tehnikas uzturēšanu, transporta izdevumus, ceļa kompensāciju u.c.

"Taču jāņem vērā, ka juridisko pakalpojumu nodrošinājums konkrētā laikā Jelgavas novadam aprēķināms tikai tad, ja summē papildus slēgtos līgumus ar zvērinātu advokātu un SIA "Ekspress konsultācijas". Līdz ar to Juridiskās nodaļas pastāvēšanas periodā - no 2010. gada janvāra līdz 1. jūnijam - tās uzturēšanas faktiskie izdevumi bija 6840 mēnesī, gada laikā veidojot 73 163 latu," skaidro Kaņepone.

Līdz ar reorganizāciju, juridiskos pakalpojumus paredzot ārpakalpojumu piedāvājumā, Jelgavas novada pašvaldības aprēķinājusi būtisku un augošu starpību finanšu līdzekļu ekonomijā, kas gada laikā ietaupītu jau vairāk nekā desmit tūkstošus latu, apgalvo novads.

Pērn septiņu mēnešu darbības laikā pašvaldības izdevumi SIA "Lagzdiņa un Jēgera juridiskajam birojs" bija 38 962 lati jeb 5566 lati mēnesī, bet ieņēmumi par telpu un inventāra nomu vien 700 lati gadā jeb 100 latu mēnesī. Tādējādi novadam ik mēnesi sanākot ietaupīt 1374 latu apmērā.

Pastāvot Juridiskajai nodaļai, Jelgavas novada pašvaldībai atsevišķos tiesvedību gadījumos arvien būtu nepieciešams vērsties pie zvērinātiem advokātiem, kas prasītu papildu izdevumus. Patlaban nepieciešamības gadījumā papildu juristu piesaista SIA "Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs" par saviem līdzekļiem.

Līdzīgi kā pašlaik daudzas valsts institūcijas arī Jelgavas novada pašvaldība ārpakalpojuma priekšrocību saredz pakalpojuma sniedzēju atbildības palielināšanā un iespējā saņemt kompleksu pakalpojumu nodrošināšanu nepārtraukti, piebilst Kaņepone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!