Patlaban Liepājā top lielākais mormoņu dievnams Latvijā, kura kopējā platība būs ap 650 kvadrātmetru, trešdien raksta "Latvija Avīze" (LA).

Paredzams, ka ēkas centrā būs liela zāle ar aptuveni 200 sēdvietām un vairākām mazākām telpām, kurā atradīsies kristību zāle ar baseinu un speciālām skatītāju vietām, nodarbību telpas 15 - 20 cilvēku grupām, bibliotēku, kanceleju, nelielu virtuvi utt. Ēkā būs arī satelīta antena televīzijas konferenču dievkalpojumu noturēšanai. Objekta kopējās izmaksas esot ap 900 000 latiem.

LA raksta, ka mormoņu mērķis esot ar jauno namu piesaistīt vairāk cilvēku savai baznīcai. Tiesa, 2004. gadā, kad mormoņi nāca klajā ar ideju uzcelt jaunu dievnamu, Liepājas sabiedrība to neatbalstīja. Tomēr vēlāk, atzīstot, ka aizliegums celt baznīcu būtu pret Satversmē noteikto reliģijas brīvību, pašvaldība tomēr atļāva tā celtniecību.

Patlaban Liepājas draudzē ir ap 100 cilvēku, no kuriem aktīvi gan esot vien 50. Mormoņi solot, ka necentīšoties savās rindās iesaistīt jauniešus, kuru mācību iestādes atrodas netālu no topošā dievnama.

Topošais dievnams būs otra mormoņu baznīca Latvijā - pirmā un pagaidām vienīgā ir Rīgā esošā, un tā ir 500 kvadrātmetru liela.

Mormoņi Latvijā sāka darboties 1992. gadā, un visā Latvijā tie izveidojuši četras draudzes, no kurām četras atrodas Rīgā. Mormoņi ir neoficiāls apzīmējums Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!