Foto: stock.xchng
Rumbas pagastā, Ventas ciemā ceturtdienas rītā elektrības transformatora iespējama pārsprieguma dēļ sabojātas aptuveni 60 elektroiekārtas – sprāguši televizori, deguši dekoderi un apstājušās veļas mašīnas, vēsta laikraksts "Kurzemnieks".

Rumbas pagasta komunālās saimniecības vadītājs Kārlis Šneiders norādījis, ka "Latvenergo" meitas uzņēmuma "Sadales tīkls" elektriķi strādājuši pie Ventas ciema transformatora, bijis arī pieslēgts ģenerators.

"12.jūlija rītā Ventas ciema iedzīvotājiem pēkšņi sadega visas sadzīves tehnikas iekārtas, kas bija ieslēgtas, pavisam kādas 60 iekārtas. Pagastam bija izsistas pilnīgi visu līmeņu automātiskās aizsardzības sistēmas gan ūdenstornī, gan attīrīšanas iekārtās. Visas pazīmes liecina, ka ir bijis ļoti bīstams pārspriegums, bet "Latvenergo" mums neko nav paskaidrojis," laikrakstam pastāstījis Šneiders.

Negadījumu "Kurzemniekam" apstiprinājusi "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere, un vēlāk paskaidrojusi, ka tam par iemeslu varētu būt atmosfēras pārspriegums, putnu vai dzīvnieku darbību rezultātā radies elektroenerģijas piegādes pārtraukums.

Transformatoru apskatījuši "Latvenergo" meitas uzņēmuma "Sadales tīkls" speciālisti, kuri nodarbosies arī ar tālāko negadījuma iemeslu izpēti, viņa pavēstījusi.

Bidere, atbildot uz jautājumu par zaudējumu kompensācijas kārtību, pavēstījusi, ka elektrības lietotājam jāiesniedz iesniegums "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrā. Tuvākie klientu apkalpošanas centri izrādījušies vien Liepājā un Ventspilī. Pretenzijas klienti var sūtīt arī elektroniski uz e-pastu vai pa pastu. Līdz otrdienai "Latvenergo" iesniegti trīs kompensācijas pieprasījumi sakarā ar negadījumu Ventas ciemā.

"Latvenergo" noteikumi pieprasa, lai klients iesniegumā aprakstītu notikumu, minot laiku, precīzu vietu, bojātās elektroiekārtas un bojājumu raksturu. Jānorāda sava adrese, vārds, uzvārds, kontaktinformācija, Latvenergo līguma numurs, datums un jāparakstās. Klāt jāpievieno zaudējumu apmēru apliecinoši dokumenti (kvītis, čeki), atzinums par sadzīves elektroierīču bojājuma iemeslu, ko izsniegusi fiziska vai juridiska persona, kurai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir tiesības remontēt elektroiekārtas, kā arī iesniegums, kurā norādīta lietotāja informācija, bankas rekvizīti un konta numurs, uz kuru pārskaitīt zaudējumu atlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!