Latgalē un kaimiņu pierobežas rajonos Lietuvā jau otro gadu sadarbībā ar pašvaldībām un valsts policiju 1.septembra satiksmes drošības kampaņā "Drošs ceļš uz skolu" iesaistīsies arī dzīvnieku tērpos tērpti policisti.

Par to informēja Latvijas-Lietuvas programmas projekta "Latlit Traffic" vadītāja Ilze Stabulniece.

Akcija notiek Višķos, Špoģos, Ludzā, Krāslavā, Aglonā, Līvānos, Rēzeknē, Viļānos, Maltā, Riebiņos, kā arī Lietuvas pilsētās Zarasos, Utenā, Ignalinā, Anīkščos, Visaginā un Kupišķos.

Tādi dzīvnieku tēli kā bebrs, ezis, lācis, zaķis, kaķis, vāvere un vēl līdzīgi desmit personāži 1.septembrī apmeklēs skolas, bērnudārzus un arī darbosies uz ielas, palīdzot šķērsot ielas gājējiem.

Ludzas policists Vērsis plāno darboties ne tikai 1.spetembrī, bet, līdzīgi kā iepriekšējo sezonu, visa gada garumā, iesaistot arī jauniešu klubu "Lietussargs", darbojoties mākslas un mūzikas skolās, apmeklējot lauku skolas novadā, organizējot dažādas tematiskas tikšanās.

Daugavpils novada Višķu pagasta policists Vilks plāno apmeklēt arī baznīcu, lai uzrunātu draudzi ievērot satiksmes noteikumus.

Savukārt Zarasu pilsētas Lietuvā policists Ezis esot piedalījies rallija sacīkstēs un plāno strādāt gan 1., gan 2.septembrī skolās un bērnudārzos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!