Liepājas Pašvaldības policija tuvākajā laikā plāno iegādāties sešus velosipēdus, lai sabiedriskās kārtības nodrošināšanā uz pilsētas veloceliņa, parkā un pludmalē varētu iesaistīt arī velopatruļas.

Velosipēdu iegādei Domes deputāti Finanšu komitejā no rezerves fonda nolēma piešķirt 1200 latus, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Paredzams, ka jau nākamās nedēļas beigās pašvaldības policisti varētu sākt patrulēt ar velosipēdiem arī pa jauno veloceliņu. Tā kā veloceliņš pilsētā ir jaunums un daudzi iedzīvotāji vēl nezina tā lietošanas noteikumus, nepieciešams veikt izskaidrojošo darbu.

Pašvaldība vēlreiz atgādina, ka jauno veloceliņu, kurš ved cauri visai pilsētai, plānots nodot ekspluatācijā jūlijā. Kamēr darbs vēl nav pabeigts un visa veloceliņa garumā vēl nav izvietotas brīdinājuma zīmes, iedzīvotājiem vajadzētu ievērot, ka veloceliņa sarkani iekrāsotā josla domāta velobraucējiem, bet pelēkā - gājējiem.

Ja stumj velosipēdu, bērnu ratiņus, pastaigājas ar suni, pārvietojas ar skrituļslidām vai invalīdu ratiņos, tas jādara pa kājāmgājēju celiņu – pelēko, nevis sarkano, kura domāta tikai velobraucējiem.

Braucot pa veloceliņu, maksimāli pieļaujamais ātrums ir 20 kilometri stundā. Lai izvairītos no traumām, velobraucējiem ieteicams lietot arī velobraucēju ķiveres. Pa veloceliņu drīkst pārvietoties tikai ar velosipēdu, nevis ar citiem transporta līdzekļiem, piemēram, skūteriem, motocikliem un pat automašīnām.

Projekts "Veloceliņa izbūve Liepājā" tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda ( ERAF) atbalstu kā nacionālas nozīmes tūrisma produkts. Jaunbūvējamais veloceliņš 7,6 kilometru garumā savienosies ar vairākiem esošajiem veloceliņa posmiem, kopumā veidojot maršrutu 11,9 kilometru garumā. Tas vedīs no pilsētas dienvidu robežas - Klaipēdas šosejas līdz Grīzupes ielai, kas ved uz Ventspils šoseju, galvenokārt gar jūras piekrasti un tai piegulošajiem pilsētas kvartāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!