Foto: AFI
Ceturtdien kārtību Liepājā, kur vērot spēli ar vietējo komandu "Liepājas metalurgs" ieradušies vairāki tūkstoši Varšavas kluba "Legia" fani, uzrauga arī policijas specvienība, portālam "Delfi" norādīja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

Pagaidām Liepājā aizturēts viens polis, kurs uz ielas dedzināja un spridzināja petardes, portālam "Delfi" pastāstīja Kurzemes reģiona policijas pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Savukārt Pildava uzsvēra, ka jau gatavojoties šai spēlei, policija bija izstrādājusi kārtības nodrošināšanas plānu, kurā bija iekļauta specvienības dalība. Pildava uzsvēra, ka likumsargi laicīgi gatavojas šādiem masu pasākumiem un specvienības klātbūtne neliecina par ārkārtas situāciju.

Liepājā dzīvojušajiem nevajadzētu bažīties par notiekošo pilsētā, jo policija situāciju kontrolē, aizturot ikvienu nemiera cēlāju. Pildava sacīja, ka saprot cilvēku uztraukumu, jo kurzemnieku un poļu mentalitātes ir gana atšķirīgas, taču aicināja cilvēkus saglabāt vēsu prātu un paļauties uz policiju.

Jau vēstīts, ka vairāki tūkstoši Polijas futbola kluba "Legia" fanu ceturtdien ālējas Liepājā, apķēpājot ēku sienas, publiski lietojot alkoholu un spridzinot pirotehniku. Huligānu lielākoties apzīmē ēku sienas un pieļauj citus sīkus pārkāpumus.

Aculiecinieka foto un video

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!