Foto: Publicitātes foto
Liepājā ceturtdien notika tramvaja līnijas pagarināšanas jeb izbūves projekta uzsākšanas svinīga atklāšana, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Domē norāda, ka Liepāja ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā pēc valsts neatkarības atgūšanas tiks izbūvēta jauna tramvaja līnija, tāpēc ceturtdien notika Liepājas tramvaja līnijas pagarināšanas jeb izbūves projekta uzsākšanas svinīga atklāšana. Pasākuma ievadā pilsētas Domes ēkā tika atklāta kolekcionāra Jura Raķa seno fotogrāfiju izstāde par Liepājas tramvaja līnijas būvniecību un attīstību līdz mūsdienām.

Pēc tam pasākuma dalībnieki ar tramvaju vispirms devās braucienā pa esošo līniju līdz Klaipēdas un Tukuma ielas krustojumam, no kurienes sāksies jaunās līnijas būvniecība.


19. martā ir noslēgts līgums ar SIA " Skonto Būve" par jaunās tramvaja līnijas Liepājā būvdarbu veikšanu. SIA "Skonto Būve" atklātā konkursā par būvdarbu veikšanu projektā "Jaunas tramvaja līnijas izbūve Liepājā" piedāvāja darbus veikt par 6 403 607 latu bez PVN. Tramvaja līnijas izbūve ir iespējama, pateicoties Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumam 85% apjomā no kopējās projekta naudas, bet atlikušos 15 % no kopējās summas nodrošina uzņēmums SIA "Liepājas tramvajs".

Atbilstoši projekta pašreizējiem termiņiem līnijas izbūve ir jāpabeidz līdz šā gada beigām.

"Liepājas tramvaja līnijas pagarināšanas projekts ir vērienīgs un nozīmīgs, jo veicinās vides un pilsētas infrastruktūras sakārtošanu jaunās trases maršrutā. Turpmāk pārvietošanās ar tramvaju būs vēl ērtāka tiem vairāk nekā 11000 liepājnieku, kuri dzīvo Ezerkrastā, taču projekts ļaus sakārtot arī esošās tramvaja līnijas posmus, tātad ieguvēji būs visi liepājnieki," uzsvēris Liepājas mērs Uldis Sesks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!