Ar izmeklēšanas materiālu nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai beigusies skaļā zagļu aizturēšana Vērgales pagastā, kad policisti bija spiesti pielietot kaujas ieroci, piektdien, atsaucoties uz Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzi Jolantu Knīsi, informē laikraksts "Kurzemes Vārds".

Zagļu aizturēti 6. novembrī ap pulksten 4. Iepriekš Saraiķos jau divas reizes bija apzagta kāda ferma. 30. oktobrī zagļi tajā pabijuši un aizstiepuši dažādus alumīnija izstrādājumus – traukus, 20 litru kannas ar dīzeļdegvielu. Lai vieglāk būtu nozagt piena kannas, zagļi gotiņu slaukumu gluži vienkārši izgāzuši zemē.

Zagļi to pašu fermu apciemojuši arī 4. novembrī un pievākuši dažādus sadzīves priekšmetus. Saimniekam nodarītie zaudējumi rēķināmi uz 600 latu.

Panākumu un nesodāmības iedvesmoti, zagļi fermā mēģinājuši darboties vēl trešo reizi, bet vietējie iedzīvotāji jau bija ielāgojuši, ka pēc baltas "Volkswagen Golf" automašīnas parādīšanās pazūd mantas, tāpēc par nelūgtajiem ciemiņiem ziņojuši policijai, bet dūšīgākie paši devušies viņus gūstīt.

Zaglis ar automašīnu laidies mukt, tāpēc kriminālpolicijas darbinieki uz Grobiņas – Ventspils autoceļa bijuši spiesti raidīt gaisā brīdinājuma šāvienu. Tad gan viņš apstājies.

Vainīgais izrādījies kāds 1983.gadā dzimis liepājnieks – cietumnieks, kurš tikai neilgu laiku paguvis izbaudīt brīvības garšu. Izrādījies, ka viņam ir sabiedrotais – kāds 1988.gadā dzimis jaunietis, kurš aktīvi piedalījies fermas aptīrīšanā. Abiem tagad būs jāstājas tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!