Foto: DELFI
Pēc Jēkabpils reģionālo mediju žurnālistu paustā satraukuma par domes liegumu turpmāk pirms sēdēm iepazīties ar tajās skatāmo dokumentu saturu domes vadītājs Leonīds Salcevičs šo lēmumu atcēlis.

Jēkabpils mediju atklātajā vēstulē norādīts, ka "diemžēl ar vienpersonisku Leonīda Salceviča mutisku rīkojumu ir pieticis, lai žurnālistiem tiktu liegta pieeja Jēkabpils domes sēžu lēmumprojektiem, un žurnālistiem vairs nav iespējas iepazīties ar lēmumprojektiem pirms domes sēdes, kurus plānots apstiprināt sēdē".

Žurnālisti pagājušajā nedēļā saņēmuši vēsti no pašvaldības, ka "turpmāk pirms Jēkabpils pilsētas domes un komiteju sēdēm uz e-pastu tiks izsūtīta sēžu darba kārtība tāpat kā līdz šim, bet Jēkabpils pilsētas domes lēmumi – pēc to izskatīšanas un apstiprināšanas Jēkabpils pilsētas domes sēdē", un vēlāk noskaidrojies, ka tāda kārtība ieviesta pēc "Salceviča mutiska rīkojuma".

Dome solījusies pieņemtos lēmumus žurnālistiem atsūtīt piecas līdz astoņas dienas pēc to apstiprināšanas sēdē.

Pirmdien tikšanās laikā ar žurnālistiem Salcevičs atvainojies medijiem par pārsteidzīgi pieņemto lēmumu un solījis, ka lēmumu sūtīšana turpmāk notiks ierastajā kārtībā, informēja Jēkabpils domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!