Polijas kluba "Legia" fani, kuri šodien sarīkoja nekārtības Liepājā, spēles laikā uzvedušies mierīgi, tomēr viņu uzvedību naktī grūti prognozēt, atzina Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

"Stadions ir sveiks un vesels, tomēr grūti prognozēt, kas notiks nākamajās stundās, jo patlaban poļi fani devušies uz pilsētas centru. Gan policijas vienības, gan "Alfa" atrodas pilsētā un rūpīgi uzmana situācijas attīstību," sacīja Šteinberga.

Viņa sacīja, ka spēles laikā poļu fani uzvedās mierīgi, lai gan vairāki bijuši "pietiekami ekspresīvi un skaļi dziedājuši, kā arī piedūmojuši stadionu ar kaut ko līdzīgu dūmu svecēm, tomēr iemesla masveida aizturēšanām nav bijis".

VP pārstāve arī atzina, ka spēles norises laikā stadionā bijis arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), kurš saistībā ar poļu futbola fanu pieplūdumu negaidīti mainīja darba kārtību un šovakar devās uz Liepāju.

Kā iepriekš informēja ministra padomniece Daiga Holma, lēmumu doties uz Liepāju Kozlovskis pieņēmis tāpēc, ka vēlas būt klāt gadījumā, ja pēc spēles beigām Polijas fani kļūs agresīvi un Valsts policijas (VP) darbiniekiem nāksies apspiest viņu aktivitātes.

Pagaidām gan situācija tiek kontrolēta, taču, ja policijai vajadzēs pieņemt sarežģītus lēmumus, ministrs varēs palīdzēt to izdarīt, sacīja Holma.

Viņa atzina, ka sākotnēji Kozlovskim šim vakaram bijuši citi plāni - doties uz Valmieru, kur norisinās III Pasaules čempionāts ugunsdzēsības sportā jauniešiem un XXXVII Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā, tomēr situācija Liepājā ieviesusi ministra plānos negaidītas korekcijas.

Kā ziņots, šovakar Liepājā notika futbola kluba "Liepājas metalurgs" un Polijas kluba "Legia" spēle UEFA Eiropas līgas turnīrā, tāpēc pilsētā ieradās liels skaits poļu futbola līdzjutēju, no kuriem daudzi uzvedās huligāniski un vairākus policija jau ir aizturējusi. Uz Liepāju devās arī Speciālo uzdevumu bataljons no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes.

Aculiecinieka foto un video

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!