Lai uzlabotu hidrotehnisko būvju drošumu un pārbaudītu un remontētu dzelzsbetona konstrukcijas un betona virsmas, AS "Latvenergo" no 13. augusta līdz 27. augustam uzturēs pazeminātu ūdens līmeni Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē, informē uzņēmums.

Rīgas HES augšas bjefa ūdenslīmeni plānots pazemināt līdz 16.05 metriem. Līmeni pazeminās ar ātrumu viens metrs diennaktī. Rīgas HES ūdenskrātuvē normālos ekspluatācijas apstākļos ūdenslīmenis ir 17 līdz 18 metri.

"Latvenergo" aicina pašvaldības un uzņēmējus, kuri ūdenslīmeņa pazemināšanas laiku plāno izmantot, lai Daugavas krastos izbūvētu laivu piestātnes vai laipasvai veikt citus darbus, informēt par to "Latvenergo". Informācijā jānorāda vieta, kur tiks veikti darbi; darbu veicējs, tā kontaktinformācija, atbildīgais darbinieks un tā telefona numurs. Nepieciešamās ziņas iesnieguma formā jāsūta uz e-pastu: Daina.Barladjana@latvenergo.lv vai jāzvana pa telefonu 67722359.

Rīgas HES ūdenskrātuves ūdens līmeņa pazemināšanas laiks no 13. augusta līdz 27. augustam ir noteikts, arī ņemot vērā Ogres un Iķšķiles Romas katoļu draudžu pieprasījumu pieskaņot to dievkalpojuma laikam uz Sv. Meinarda salas Ikšķilē šī gada 22.augustā. Visu šo laiku interesenti varēs pa sauszemi nokļūt līdz Sv. Meinarda baznīcai Ikšķilē.

Ķeguma un Pļaviņu HES ūdenskrātuvēs līmeņa pazemināšana šogad nav plānota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!