Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ uzsāks pāļu dzīšanu pagaidu tilta būvniecībai pār Gauju Valmieras centrā, informēja Valmieras pašvaldība.

Upes kreisajā krastā jau iekārtots būvlaukums, kur atradīsies ne tikai tehnika un nepieciešamie materiāli un mitināsies strādnieki. Līdztekus tam turpinās pievadceļu izbūve.

Plānots, ka pagaidu tilts būs no trīs daļām, tiks balstīts uz pāļiem un abos krastos. Tam būs asfalta segums. Tiltam būs divas braukšanas joslas un viena gājēju josla. Satiksme uz pagaidu tilta būs atļauta gan vieglajam transportam, gan sabiedriskajam, izņemot smagās transporta vienības. No nākamā gada braukšana pār pagaidu tiltu būs liegta arī tām smagā transporta vienībām, kam tas pašlaik ļauts ar pašvaldības izsniegtām caurlaidēm.

Tiklīdz pagaidu tilts būs sagatavots izmantošanai, pilsētas centrā tiks slēgts pašreizējais tilts pār Gauju, jo ziemas sezonā notiks tā demontāža līdz pat balstiem. Vienlaikus ziemas mēnešos rūpnīcā tiks gatavoti jaunā tilta elementi, kas tiks montēti nākamā gada vasarā.

Tilta rekonstrukciju plānots pabeigt 13 mēnešu laikā no darbu uzsākšanas.


Foto: Publicitātes foto
Valmieras pilsētas pašvaldība noslēgusi līgumu par Gaujas tilta rekonstrukciju Valmierā. Konkursa rezultātā darbus uzticēts veikt Latvijas – Lietuvas kopuzņēmumam "Viadukts", kas piedāvāja līgumcenu 1 412 240 lati bez pievienotās vērtības nodokļa.

Gaujas tilta rekonstrukcija varētu būt viens no sarežģītākajiem projektiem, kāds tiks īstenots pilsētā, jo tas atrodas pašā centrā un ir galvenā maģistrāle, kas savieno abas tās daļas.

Paredzēts pilnībā nomainīt tilta brauktuves konstrukcijas. Jaunie trotuāri abās tilta pusēs tiks veidoti 2,5 metrus plati, lai vietas pietiktu arī riteņbraucējiem, bet brauktuve būs astoņus metrus plata.

Tilta rekonstrukcijas projektu izstrādājusi SIA "Projekts 3". Tā kā tilta nesošā konstrukcija netiks mainīta, bet uzlabota, ir ierobežotas iespējas mainīt tilta arhitektonisko veidolu. Tomēr projekta autori piedāvā pārmaiņas veikt, izmantojot rekonstrukcijā oriģinālus apgaismes ķermeņus, tilta margas. No vairākiem arhitekta piedāvātajiem variantiem iepriekš lielāko atbalstu izpelnījās "V" burta formas apgaismes stabu konstrukcija, kurā stabi izvietoti kā ribojums, tunelis, ar ieliekumu brauktuves virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!