Mežu autoceļu remontdarbiem Ziemeļkurzemes Mētru un Rindas meža iecirkņos VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) tērēs 101 294 latus, liecina Iepirkuma uzraudzības biroja interneta mājaslapas informācija.

Jau ziņots, ka Kurzemes reģionā LVM rīkoja divus autoceļu remontdarbu konkursus. Konkursu paredzamās līgumcenas nebija publicētas.

Kā iepriekš norādīja LVM pārstāvis Tomass Kotovičs, uz vienlaicīgi izsludinātajiem Kurzemes reģiona autoceļu remontdarbiem pieteicies tikai viens darbu veicējs katram ceļam.

Mētru meža iecirknī autoceļu remontdarbus veiks SIA "Meliorators" par 49 072 latiem, savukārt Rindas meža iecirkņa autoceļu remontu nodrošinās SIA "Venta 1" par 52 222 latiem.

Kā ziņots, LVM 2009.gada apgrozījums bija 156 miljoni latu, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2008.gadā, tāpat uzņēmums pērn nopelnījis 33,2 miljonus latu, kas ir par 36% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina auditētie rezultāti. LVM valdījumā atrodas 1,37 miljoni hektāru valsts mežu.

Pērn mežs atjaunots 11 720 hektāru platībā, savukārt jaunaudžu kopšana veikta 20 012 hektāru platībā. Ekspluatācijā nodoti 376 kilometri meža ceļu, kas iekļauti uzņēmuma bilancē un kuru būvniecībā investēti 10,6 miljoni latu. Būvniecības procesā atrodas objekti ar kopējo garumu 395 kilometri.

LVM īsteno meža īpašnieka funkcijas valsts mežu apsaimniekošanā un aizsardzībā. LVM pamatuzdevums ir sniegt īpašniekam un sabiedrībai lielāko vērtību, ko var radīt ilgtspējīga meža īpašuma apsaimniekošana. 100% LVM akciju pieder valstij, to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2009.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" LVM ar uzņēmuma vērtību 403 miljoni latu ierindojas 3.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!