Naturalizācijas pārvaldes veiktais pētījums par sabiedrības integrāciju Latvijā liecina, ka satraucoši liela ir sabiedrības neuzticība valsts institūcijām un likuma taisnīgumam. Tā preses konferencē, prezentējot iedzīvotāju aptaujas pētījumu "Ceļā uz pilsonisko sabiedrību 2000", sacīja Naturalizācijas pārvaldes priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.
Saskaņā ar aptaujas rezultātiem aptuveni 90% iedzīvotāju neuzticas valdībai un tās institūcijām. "Ja politiķi un valdība, kā arī masu mediji nestrādās ar nepilsoņiem, mēs viņus varam zaudēt. Labāk nepieļaut kļūdas, lai tās vēlāk nevajadzētu labot," sacīja Aldermane.

Viņa arī sacīja, ka 75% sabiedrības atbalsta integrācijas nepieciešamību sabiedrībā. "Aptauja liecina, ka Latvijā nav etnisko nesaskaņu, bet ir šķietama virspusēja saskaņa sabiedrībā, jo pilsoņi un nepilsoņi dzīvo atšķirīgās informācijas telpās," sacīja Aldermane.

Aldermane norādīja, ka pētījumā parādījušies arī vairāki satraucoši fakti, kuriem līdz šim nav bijusi pievērsta uzmanība. "Nav pētīti nepilsoņu jauniešu vieta Latvijas sabiedrībā un arī valsts izglītības sistēma nav spējusi integrēt šos cilvēkus Latvijas sabiedrībā."

Savukārt "Sorosa fonda - Latvija" direktore Vita Tērauda sacīja, ka pētījums liecina, ka ir samazinājies to nepilsoņu skaits, kas jūtas lepni, ka dzīvo Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!