Foto: AFI
"Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu nepatīkami pārsteidzis Zatlera Reformu partijas (ZRP) valdes lēmums, un, pēc viņas domām, Zatlera solītais jaunais sākums nav iespējams ar "Saskaņas centru" (SC).

Āboltiņa neslēpa kritiku par ZRP rīcību.

"Zatlera Reformu partija jau otro reizi mūs ir nepatīkami pārsteigusi ar pēkšņu lēmumu un nostādījusi sabiedrību fakta priekšā. Ir izpalikušas sarunas, kas bija paredzētas pirmdien. Mani mulsina un pārsteidz šis lēmums. Zatlera solītais jaunais sākums būtu iespējams ar tiesiskumu aizstāvējušo "Vienotību", nevis ar "Saskaņas centru", kas ir balsojis pret tiesiskumu," norādīja Āboltiņa.

"Ja runā par jaunu sākumu un tiesiskumu, nav pamata uzskatīt, ka "Saskaņas centrs" ir uz to gatavi," vēlreiz uzsvēra Āboltiņa.

Viņa pauda, ka valsts izaugsmes ir iespējama, ja tās iedzīvotāji lepojas ar savu nacionālo identitāti. Āboltiņa uzskata, ka ZRP ir pretnostatījusi sabiedrību, ņemot vērā, ka par Nacionālo apvienību 11.Saeimas vēlēšanās balsoja divreiz vairāk cilvēku.

"Ir pretnostatītas "Saskaņas centra" austrumu vērtības pret Nacionālās apvienības eiropeiskajām vērtībām," uzsvēra "Vienotības" līdere.

Viņa pavēstīja, ka ziņu par valdes lēmumu saņēmusi nevis no ZRP pārstāvjiem, bet gan "Saskaņas centra". Āboltiņa arī neslēpa pārsteigumu par SC līdera Nila Ušakova apsveikumu naktī jau neilgi pēc lēmuma pieņemšanas.

"Vienotības" valde par šo ZRP piedāvājumu lems pirmdien. Par iespējamiem risinājumiem Āboltiņa atbildēja izvairīgi.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas valde pēc pusnakts pieņēmusi lēmumu par trešo koalīcijas partneri tomēr izvēlēties SC, aicinot "Vienotības" pārstāvim Valdim Dombrovskim turpināt vadīt valdību. SC paudis gatavību runāt par atbalstu Dombrovskim, ja "Vienotība" piekritīs strādāt šajā plašajā koalīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!