Foto: LETA
RĪGA, Nov 13, BNS -Krievijas pilsoņi Aleksandrs Kurkins un Andrejs Popko, kuri tika aizturēti par iekļūšanu Ādažu poligonā, pašlaik mitinās Krievijas vēstniecības nodrošinātā dzīvoklī, aģentūrai BNS pastāstīja viņu aizstāve Imma Jansone.

Viņa skaidroja, ka pašlaik tiek gaidīts, kad lietu prokuratūra nodos tiesai, pēc tam būs iespējams iepazīties ar lietas materiāliem.

Jau ziņots, ka prokuratūra 8. oktobrī pieņēmusi lēmumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Aleksandru Kurkinu un Andreju Popko. Sākotnēji abām personām bija piemērots apcietinājums, taču vēlāk tas tika mainīts uz ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

DP, kura sākotnēji pret Ādažu bāzē aizturētajiem Krievijas pilsoņiem uzsāka kriminālprocesu par mēģinājumu veikt teroristiskas darbības un spiegošanu, tagad kriminālprocesu pārkvalificējusi pēc Krimināllikuma panta par huligānismu.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka neilgi pirms incidenta viņš apmeklējis Kadagu, ko viņš nenoliedza arī savās liecībās. Tāpat konstatēts, ka Lindermans uztur kontaktus ar abiem Krievijas pilsoņiem. Lindermanam piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus – nodošanu policijas uzraudzībā un aizliegumu izbraukt no valsts.

Gan Popko, gan Kurkina aizstāve zvērināta advokāte Imma Jansone iepriekš norādīja - paši aizturētie liecina, ka ir nodarbojušies ar laikmetīgo mākslu, nevis spiegošanu.

Krievijas pilsoņiem sākotnēji piemērots aizdomās turētā statuss par mēģinājumu veikt teroristiskas darbības, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un par spiegošanu.

Ādažu bāzē 11. jūnijā tika aizturētas divas personas, kuras ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas pāri bāzes žogam. Aizturētie bija Krievijas pilsoņi.

Kriminālvajāšana sākta arī pret aktīvistu Vladimiru Lindermanu.

Šajā laikā Ādažos norisinājās militārās mācības "Saber Strike".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!