Foto: DELFI
Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas deputāta kandidāts Andrejs Elksniņš, kurš nominēts arī par SC tieslietu ministra amata kandidātu, vērsies pie LR ģenerālprokurora Ērika Kalnmeijera ar iesniegumu, lūdzot informēt, vai tiesībsargājošās iestādes ir veikušas kādus pasākumus, lai pārbaudītu interneta vietnē www.pietiek.com publicēto informāciju saistībā ar tieslietu ministra Aigara Štokenberga pieļautiem iespējamiem likumpārkāpumiem.

Deputāta kandidāts savā iesniegumā norāda uz www.pietiek.com publikācijām, kurās izteiktas aizdomas, ka A.Štokenbergam daļēji piederošs uzņēmums "Varavīksnes nami" iesaistīts nodokļu nomaksas apiešanas shēmās, kuru rezultātā valsts nav saņēmusi nodokļus vairāku simtu tūkstošu latu apjomā.

A.Elksniņš norāda arī, ka interneta vietnē tikusi publicēta informācija par to, ka A.Štokenberga vadītās Tieslietu ministrijas pozīcijas dēļ valsts praktiski ir zaudējusi iespēju cīnīties par Latviju šķērsojošā maģistrālā cauruļvada daudzus miljonus vērto bufernaftu, lai gan Satiksmes ministrija uzstājusi uz valsts iesaistīšanos šajā tiesvedībā.

SC deputāta kandidāts piemin, ka joprojām tieslietu ministrs A.Štokenbergs nav spējis pārliecinoši paskaidrot situāciju par mediju treniņu apmaksu kompānijai Bell-Pottinger vairāk nekā 11 tūkstošu britu mārciņu apmērā. Šādas summas apmaksa nav uzrādīta A.Štokenberga amatpersonas deklarācijās.
- Domāju, ka tiesībsargājošām iestādēm pēc www.pietiek.com publikācijām būtu šī informācija jāpārbauda, lai sabiedrība varētu būt pārliecināta, ka šīs iestādes pret visiem attiecas vienlīdzīgi. Iesniegumā minētie fakti rada aizdomas par noziedzīgiem nodarījumiem. Tiesībsargājošām institūcijām ir jādod juridisks vērtējums par to, vai arī jāpaskaidro savas bezdarbības tiesiskais pamats, - uzsver A.Elksniņš.

Savukārt, ja interneta vietnē sniegtā informācija neatbilst patiesībai, būtu jālemj par mediju pārstāvju atbildību, piebilst Elksniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!