Foto: AFI
Aglonā sestdien, 14. augustā notiek Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku centrālie pasākumi.

Svētki sākās 7:00 ar svēto Misi bazilikā pie Dievmātes altāra, savukārt 9:00 sākās svētā Mise, garīgā adopcija un rīta lūgšanas.

Foto galerija: Svētceļnieki ierodas Aglonā

Plkst.10 paredzēta bīskapu katehēze, ko vada pāvesta nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Luidži Bonaci, kam sekos atbildes uz lūdzēju jautājumiem un Rožukronis bazilikā pie lielā altāra. Plkst.12 sāksies Sv.Mise jaunatnei un svētceļniekiem (pie pāvesta altāra, bīskapu koncelebra), bet plkst.17 - Sv.Mise ārzemju svētceļniekiem (pie pāvesta altāra, piedalās ārzemju priesteri).

No plkst.18.15 pie Aglonas bazilikas skanēs garīgā mūzika, notiks Vesperes, bet plkst.19 sāksies Sv.Mise, Iestiprināšana, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija (pie pāvesta altāra svin bīskaps Jānis Bulis).

Plkst.22 Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā sāksies tradicionālais Tautas Krustaceļš, bet pusnaktī bīskaps pie pāvesta altāra vadīs Sv.Misi.

No plkst.1 līdz 7 turpināsies adorācija bazilikā.

Svētdienu, 15.augustu, ievadīs Sv.Mise plkst.7 bazilikā pie Dievmātes altāra latgaliski. Plkst.9 notiks Sv.Mise jaunatnei, iestiprināšana - pie pāvesta altāra (svin bīskaps Antons Justs).

Plkst.10 Sv.Mise notiks svešvalodā apakšējā baznīcā, bet plkst.11 - Rožukronis pie pāvesta altāra.

Plkst.12 sāksies svētku galvenā Sv.Mise, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija. Svētki noslēgsies ar Sv.Misi plkst.19 pie pāvesta altāra.

Lai nodrošinātu drošu ceļu satiksmi un drošību ikgadējo Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku laikā, no 12.augusta līdz 15.augustam Aglonas novada Aglonas ciematā paredzētas ceļu satiksmes izmaiņas, informēja vietējā pašvaldībā.

Ceļa zīmes Nr.326 (apstāties aizliegts) pasākuma laikā Aglonas ciematā tiks uzstādītas: Somersetas ielā - no Dagdas līdz Tartakas ielai, ielas abās pusēs; Jaudzemu ielā - no Tartakas līdz Kalnu ielai, ielas abās pusēs; Tartakas ielā - no Somersetas ielas un Jaudzemu ielas krustojuma līdz Aglonas ciemata beigām; A.Broka ielā - no Jaudzemu ielas un A.Broka ielas krustojuma līdz Katoļu ģimnāzijai; Krāslavas ielā - no Somersetas līdz Kalnu ielai; Dagdas ielā - no Somersetas līdz Cirīšu ielai un Jaunaglonas ielā - no Somersetas ielas līdz Aglonas ciemata beigām.

Laikā no 14.augusta līdz 15.augustam tiks uzstādītas arī zīmes, kas ierobežos kustību tranzītam caur Grāveriem, Šķeltovu un Dagdu.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki ir noteikti kā valsts nozīmes pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!