Biedrība "Stop drugs" kopā ar sportiskajām kustībām pirmdien Rīgā sola vērienīgu akciju, kurā tikšot dots "atbildes trieciens" legālo narkotiku tirgoņu rūpalam, teikts paziņojumā medijiem.

17.februārī plkst.17.30 Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas telpās, Eduarda Smiļģa iela 46, notiks instruktāža pirms "Stop drugs" akcijas, kas pirmdien paredzēta visā pilsētā.

"Biedrība Stop drugs kopā ar sportiskajām kustībām šodien dos atbildes triecienu narkotiku tirgoņu rūpalam, kura dēļ iet bojā jaunieši. Mūsu mērķis ir pilnībā izbeigt cilvēku indēšanu un jauniešu ievilināšanu narkotiku atkarībā ar šo legālo bodīšu palīdzību," saka "Stop drugs" valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis.

"Narkomāns vienmēr atradīs nelegālās narkotikas, bet pārtraucot legālo narkotiku tirdzniecības vietu darbību, mēs panāksim to, ka narkotikas vairs nebūs pilnīgi brīvi pieejamas katram skolēnam jebkurā diennakts laikā. Mēs aicinām sabiedrību nebūt vienaldzīgiem un nepalikt malā," turpina Bergmanis.

Paredzēts, ka pirmdien atbildes akcijā pret legālo narkotiku tirgoņiem varētu piedalīties vairāk nekā 1000 cilvēku.

Savukārt pašvaldības policija ir apņēmības pilna darboties vēl aktīvāk, portālu "Delfi" informēja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa.

Nedēļas nogalē no 14.februāra līdz 17.februārim pašvaldības policisti apsekojuši 93 tirdzniecības vietas. 55 gadījumos policijas darbinieki bodēs netika ielaisti. Apsekojumu laikā izņemti 343 dažāda apjoma augu maisījumu iepakojumi, konstatēti 44 dažādi administratīvie pārkāpumi, kā arī aizdomās par narkotisko vielu reibumu aizturētas divas personas.

RPP ietvaros uzsāktas 19 administratīvā pārkāpuma lietas.

"Pārbaudes turpināsies arī šajā nedēļā un turpmāk un, ņemot vērā plaši izskanējušo informācija par policijas un sabiedrisko organizāciju aktivitātēm, liela daļa tirdzniecības vietu tuvākajā laikā nestrādās. Tas, ka šī tirdzniecība apsīks, sabiedrībai būs ieguvums", uzskata pašvaldības policijas vadība.

Šobrīd RPP rīcībā ir informācija par 35 "legālo" narkotiku tirdzniecības vietām. Kopš 2013.gada oktobra policijai bija zināmas 57 šādas tirdzniecības vietas, no tām uz šodienu darbību pilnībā pārtraukušas 22, bet trīs tirdzniecības vietas darbību turpina ar citu tirdzniecības objekta nosaukumu.

Jau ziņots, ka plašu rezonansi sabiedrībā izraisījis nesens gadījums, kad tā dēvētās "legālās narkotikas" dzēsušas 18 gadu vecā Eduarda dzīvību.

Foto no 2013.gada novembrī īstenotās vērienīgās akcijas Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!