Aizsardzības ministrija piedāvās citām valsts un pašvaldību iestādēm pārņemt 666 vecus armijas un ministrijas transportlīdzekļus, kas vairs netiek izmantoti, paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais rīkojums.

Ministrija atzīst, ka liela daļa šo transportlīdzekļu ir sliktā stāvoklī. Tie nav militāra rakstura, un visas ar militāro jomu saistītās ierīces no tiem ir demontētas.

Valsts un pašvaldību iestādes, kurām kāds no šiem transportlīdzekļiem var noderēt tiešo funkciju nodrošināšanai, trīs nedēļu laikā pēc ziņojuma izskatīšanas Valsts sekretāru sanāksmē var pieteikties atsavināmā transportlīdzekļa pārņemšanai bez atlīdzības AM, iesniedzot rakstisku pieteikumu. Transportlīdzekļu pārreģistrācijas izdevumus un transportēšanas izdevumus būs jāsedz jaunajam spēkrata īpašniekam.

Uz transportlīdzekļiem, uz kuriem nepieteiksies valsts un pašvaldību iestādes, varēs pretendēt sabiedriskā labuma organizācijas.

Lai iestādēm un organizācijām rastos pilnīgs priekšstats par atsavināmo transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, AM sadarbībā ar NBS rīkos atvērto durvju dienas -6.decembrī no plkst. 13.00 līdz 15.00 Zemessardzes 45.bataljona teritorijā Kuldīgā, Ventspils ielā 102 un 7.decembrī no plkst. 13.00 līdz 15.00 NBS bāzē "Lielvārde" Lielvārdē, Ausekļa ielā 16.

Dalība atvērto durvju dienā jāpiesaka AM, rakstot uz e-pastu: agris.sprancmanis@mod.gov.lv vai zvanot pa tālruni: 67335035, dalībai:
- Kuldīgas Zemessardzes 45.bataljonā - līdz 2010.gada 3.decembra plkst. 16.00;
- NBS NP 2.RNC "Lielvārde" - līdz 6.decembra plkst. 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!