Foto: AFP/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas, informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrijā skaidroja, ka nav arī saņemti visu bojāgājušo un cietušo vārdi. Tiklīdz būs zināma šī informācija, zvanītāji attiecīgi tiks informēti, norādīja ministrijā.

ĀM pārstāvji arī paši šodien plāno sazināties ar zvanītājiem, lai noskaidrotu, vai viņiem joprojām nav izdevies pašiem sazināties ar saviem tuviniekiem. "Ļoti iespējams, ka naktī nevarēja sazvanīt cilvēkus, jo viņi gulēja," norādīja ministrijā.

Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta–Deslandes Latvijas Radio norādīja, ka šobrīd nav absolūti nekādas informācijas, ka kāds no Latvijas pilsoņiem būtu iesaistīts. "Vēlu vakarā bija jautājumi par dažiem, bet šobrīd nav nekādas informācijas," uzsvēra vēstniece.

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 140 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!