Foto: LETA

Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems ("KPV LV") jau kādu laiku meklējis iespēju, kā izslēgt no sarunām partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP), jo tā ir neērts sarunu partneris, uzskata partiju apvienība.

Kā portālu "Delfi" informēja partiju apvienības pārstāve Laila Spaliņa, šobrīd piepildās politiskā spēka jau pirms vēlēšanām izteiktās bažas par Gobzema saistību ar cilvēkiem, kuri skatās Krievijas virzienā un ir ieinteresēti situācijas destabilizēšanā Latvijā.

"Attīstībai/Par!" ieskatā "KPV LV" līderis saprot, ka valdību izveidot nespēs un tāpēc meklē, kā iziet no šī strupceļa. "Tās ir slīpēta populista spēlītes uz visas sabiedrības rēķina, apzināts un bīstams eksperiments ar valsti," rakstīts "Attīstībai/Par!" paziņojumā.

"Gobzema kungs jau kādu brīdi meklēja iespēju izslēgt "Attīstībai/Par!" no sarunām, jo esam neērts sarunu partneris – mūs interesē saturiskas sarunas par valdības darāmajiem darbiem un reformām, bet tās jau veselu nedēļu nenotika, jo nekādas programmas Gobzemam nav. Tikai tukšas frāzes un valsts drošībai bīstami likumu grozījumi," situāciju raksturo politiskais spēks.

Jau pirmdienas vakarā "Attīstībai/Par!" pārstāvju sapulce vērsās pie biedriem, lai saņemtu skaidru mandātu – "jā" vai "nē" dalībai Gobzema vadītā valdībā. "Gobzema kungs acīmredzami šo demokrātijas testu nevarēja izturēt. Gobzems uzskata, ka partiju biedriem un sabiedrībai nav jājaucas "līderu sarunās"," secina "Attīstībai/Par!".

Politiskais spēks atgādina, ka nepiekrīt Gobzema plānam atstāt Latviju uz pusgadu bez rīcībspējīgas valdības. Tāpat "Attīstībai/Par!" vērš uzmanību, ka apvienība nepieļaus "pa sētas durvīm" valdībā ievilkt partiju "Saskaņa", kā arī iebilst bezprecedenta slepenības un mediju ierobežošanas idejām.

"Attīstībai/Par! kritiski vērtē līdz šim notikušās valdības veidošanas sarunas Gobzema vadībā, tajā nav piedāvāts neviens reformu plāns. Tāpat politiskais spēks kritiski vērtē pašu Gobzemu: "Aldis Gobzems, kuram ir problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam, kurš par nopietniem pārkāpumiem izslēgts no advokatūras rindām, kurš vairākkārt pieķerts melos, kurš pievīlis un izmantojis Zolitūdes traģēdijā cietušos cilvēkus, kurš tiek turēts aizdomās par strādāšanu Šlesera interesēs, ļoti baidās no atklātības un žurnālistiem, jo zina, ka meliem īsas kājas."

Pēcpusdienā "Attīstībai/Par!" notiks apvienības preses konference, tajā piedalīsies tās līdzpriekšsēdētāji Daniels Pavļuts un Juris Pūce, lai komentētu valdības veidošanas procesu, apvienības vakardienas lēmumu par biedru aptauju un Gobzema otrdienas rīta paziņojumu.

Jau vēstīts, ka partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

"Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu "Attīstībai/Par", kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā acīmredzot ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem," teikts Gobzema paziņojumā.

Gobzems pārmet, ka jau no paša sākuma "Attīstībai/Par!" esot bijusi "vēlme spēlēt tikai Edgaram Jaunupam un tā sponsoriem saprotamu spēli". "Neviena konstruktīva priekšlikuma, meli televīzijas kameru priekšā, gļēvulīgi smaidi, drosmes trūkums runāt sejā un aizmuguriski kuluāru piedāvājumi vēl vakar vakarā ar mēģinājumiem izveidot valdību ar Krišjāni Kariņu (JV) priekšgalā un centieniem trūkstošās balsis piepirkt no citām partijām," AP kritiku turpina Gobzems, "es ļoti ceru, ka partijas šādiem netīriem kuluāru piedāvājumiem netaisās piekrist un netaisās iet Jaunupa pavadā, akceptējot iepriekš politikā pierastu deputātu pirkšanas scenāriju."

Pirms lēmuma Gobzems par to informējis savas partijas "KPV LV" Saeimas frakciju, no kuras iebildumi neesot saņemti.

Portāls "Delfi" atgādina, ka Gobzems šodien pulksten 19 viesosies "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!