Foto: LETA

Ceturtdienas rītā apledojums vietām uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtina braukšanu, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti uz Rīgas apvedceļa posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils virzienā ceļa posmā no Aizkraukles līdz Nīcgalei un Bauskas virzienā posmā no Rīgas līdz Iecavai. Tāpat apledojums izveidojies Jelgavas virzienā posmā no Rīgas līdz Jelgavai.

Savukārt Kurzemē valsts galvenie autoceļi apledojuši Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Jēkabpils, Krāslavas, Rēzeknes, Alūksnes, Cēsu, Valmiera, Valkas un Madonas apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 146 ziemas dienesta tehnikas vienības. Sākot no pulksten 2:30 tehnika kaisa slidenos posmus.

Uzņēmums informē, ka īpaši uzmanīgiem autovadītājiem jābūt, braucot pa mazajiem ceļiem. Ziemā tos klāj sniega kārta un līdz ar to daudzviet tie ir slideni. Uzturēšanas darbos notiek bīstamo līkumu un krustojumu, kā arī stāvu kāpumu un kritumu pretslīdes apstrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!