Foto: LETA

Otrdienas rītā apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem Latgalē, kā arī vietām Kurzemē un Zemgalē, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Daugavpils virzienā no Lielvārdes līdz Krāslavai, no Grebņevas līdz Medumiem, no Jēkabpils līdz Ludzai, kā arī uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem.

Tāpat autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, braucot Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei, Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei, kā arī Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam un no Anneniekiem līdz Skrundai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Rīgas, Liepājas, Balvu, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes un Limbažu apkaimēs.

No pulksten 01:55 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 148 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas kaisa slidenos posmus.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

"Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā," piebilst uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!