Par Rīgas ostas valdes priekšsēdētāju ir ievēlēts pilsētas mērs Gundars Bojārs. Tāpat valdē darbosies Rīgas mēra vietnieks apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Sergejs Dolgopolovs, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāts Jānis Gulbis, Latvijas Demokrātiskās partijas deputāts Andris Ameriks un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis Andris Ārgalis.
Savukārt valdē netika ievēlētas "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāve Inese Vaidere un "Latvijas Ceļa" deputāte Aija Poča, kas arī bija izvirzītas darbam valdē.

Pēc apstiprināšanas Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs žurnālistiem norādīja, ka viņš kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs noteiks valdes sēdes divas reizes mēnesī līdzšinējo ikmēneša valdes sēžu vietā.

Rīgas brīvostas jaunais valdes priekšsēdētājs arī norādīja, ka Rīgas ostas darbības veids paliks daudzpusīgs, īpaši pievēršot uzmanību tiem kravu veidiem, kas ir lielākie pievienotās vērtības devēji pilsētai - konteineriem un kokmateriālu kravām.

Savukārt ar Ventspils ostu Rīgas brīvosta mēģināšot rast saskaņu, jo, pēc Bojāra teiktā, neveselīga konkurence ostu attīstībai tikai traucēs. Turklāt Ventspils ostas profils ir cita veida kravas.

Tāpat mērs norādīja, ka vasarā tehniski ir iespējams atjaunot prāmja satiksmi starp Rīgu un Stokholmu, taču tad nepieciešams vienots Rīgas brīvostas, Rīgas domes un valdības atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!