Foto: F64

Sestdien Kurzemē ar atkaļķošanas šķidrumu saindējušies pieci bērni, sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

"Bērnu māte bija ielējusi tējkannā atkaļķošanas šķidrumu, lai atbrīvotu to no kaļķa nosēdumiem. Pēc tam māte izgājusi no mājas, bet bērni šajā laikā nolēmuši pagatavot sev dzērienu," stāstīja Bukša.

Atkaļķošanas šķidrumu no tējkannas iedzēruši pieci bērni vecumā no 1,5 līdz 11 gadiem.

"Lai gan redzamu mutes gļotādas apdegumu bērniem nebija, tomēr visi pieci ir nogādāti slimnīcā ar aizdomām par saindēšanos ar sadzīves ķīmiju. Bērni kādu laiku slimnīcā tiks novēroti, jo sekas šādai ķīmijas iedzeršanai var būt nopietnas," skaidroja Bukša.

Vēl vakar Kurzemē slimnīcā ir nogādāts arī vienu gadu vecs puisēns, kurš uzrāvis sev virsū karstu tēju un guvis sejas, kakla un krūšukurvja apdegumus.

Tāpat slimnīcā nogādāts kāds sešus gadus vecs zēns Latgalē, kurš, peldoties baseinā, ar galvu ieskrējis citā peldētājā. Zēns nogādāts slimnīcā ar mugurkaula kakla daļas skriemeļu traumu.

Savukārt Vidzemē piecus gadus vecs zēns mājas ballītē nokritis no 1,5 metrus augstas mājas atrakcijas. Zēns nogādāts slimnīcā ar mugurkaula krūšu daļas skriemeļu bojājumiem.

Kopumā NMPD mediķi vakar devušies uz 1268 izsaukumiem, no tiem 312 bija saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!