Jūrmalas dome savā pēdēja sēdē pirms pašvaldību vēlēšanām tomēr apstiprināja detālplānojuma grozījumus, kas ļaus Jūrmalas mēra Jura Hlevicka partijas biedram, satiksmes ministram Aināram Šleseram uzcelt māju kāpu aizsargjoslā, portāls “Delfi” uzzināja Jūrmalas pašvaldībā.
Jūrmalas dome ļauj Šleseram būvēties kāpās

Detālplanojums apstiprināts bez lieliem strīdiem un diskusijām.

Pirms divām nedēļām plāns nebija apstiprināts trūkstošo vides institūciju atļauju dēļ. Šlesera mājas projekts paredz uzcelt būvi kāpu zonā, tiesa, tajā neatrodas neskarts mežs, bet gan bijušā Pumpuru kempinga teritorija, kurā bijušas gan koka mājiņas, gan ēkas uz betona pamatiem un betonētā sausā tualete, kā arī stāvlaukums.

Pašvaldība par detālā plānojuma izmaiņām ēkas celšanai kāpu aizsargjoslā varēja lemt, jo Šleseram izdevās iegūt nepieciešamas vides atļaujas.

Šlesera zemes gabala detālajā plānojumā paredzēts noteikt, ka šī zeme ir apbūvējama, lai gan tās lielāko daļu aizņem krasta kāpu aizsargjosla. Turklāt plānojums stingri nenosaka būves robežas. Projekts par detālā plānojuma izmaiņām un atļauju būvēt tomēr tika virzīts uz priekšu, lai gan vides aizsardzības institūcijas iebildušas pret to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!