Valdība otrdien apstiprināja trešās UMTS/GSM mobilo sakaru licences izsoles rezultātus, līdz ar to izsoles uzvarētājai Lietuvas kompānijai "Bite GSM" atlicis noteiktajā termiņā veikt pilnu licences samaksu, kā arī saņemt regulatorā atļauju darbības veikšanai.
"Bite GSM" marta beigās notikušajā izolē uzvarēja otru pretendentu, par licenci piedāvājot 6,707 miljonus latu. Tas ir par 5,407 miljoniem latu vairāk nekā izsoles sākumcena.

Plānots, ka kompānija pilnu licences samaksu veiks 9.maijā. Pēc tam Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai tiks iesniegti nepieciešamie dokumenti, un operatoram tiks reģistrēta vispārējā atļauja, kā arī piešķirtas tiesības lietot noteikto radiofrekvenču spektru.

Regulators jaunajam operatoram ir rezervējis 40 000 numuru diapazonā no 5850000 līdz 5889999.

"Bite GSM" gada laikā būs jāizveido no pašreizējiem operatoriem neatkarīgs elektronisko sakaru tīkls. Kompānijai jāinvestē arī 150 miljoni eiro (aptuveni 105 miljoni latu).

Operators ir uzsācis darbinieku atlasi un cer uzsākt savu darbību Latvijā jau šogad. Eksperti prognozē, ka līdz ar jauna mobilo sakaru operatora ienākšanu samazināsies tarifi, taču vienlaikus tiek norādīts uz vairākām joprojām neatrisinātām problēmām elektronisko sakaru jomā.

Iepriekš Satiksmes ministrija ierosināja rezultātu apstiprināšanu pārcelt par nedēļu, jo satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) šonedēļ devies vizītē uz Turciju, taču premjers Aigars Kalvītis (TP) uzskata, ka jautājuma izskatīšanu nevajag atlikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!