Pēc rīdzinieku sūdzībām Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja kārtējo reizi ķērusies pie prostitūcijas ierobežošanas jautājuma un pieļauj iespēju rīkot izbraukuma sēdi, lai iepazītos ar prostitūtu koncentrēšanās vietām, kā arī atkārtoti spriest par iespējām ierosināt likuma grozījumus, lai pašvaldība varētu noteikt aizliegumus nodarboties ar “senāko profesiju” noteiktās pilsētas vietās.
Komitejā portāls “Delfi” uzzināja, ka jautājums par prostitūcijas ierobežošanu atkal nonācis darba kārtībā pēc iedzīvotāju sūdzībām, jo vairāki rīdzinieki bija neapmierināti ar viņu māju tuvumā valdošo nekārtību. Komitejā izskanēja priekšlikums nevis noteikt kādu konkrētu vietu, kur varētu atļaut uzturēties prostitūtām, bet gan noteikt vietas pilsētā, kur viņām uzturēties aizliegts.

Domnieks Vilnis Zariņš uz to iebilda, jo uzskata, ka sākumā vajadzētu apzināt, cik šī problēma pilsētā ir aktuāla. Tad bijušais komitejas vadītājs, sociāldemokrāts Andrejs Vilks, kurš vēl iepriekšējā sasaukuma domē aktualizējis prostitūcijas ierobežošanas jautājumu, ierosināja arī apzināt prostitūtu koncentrēšanas vietas un meiteņu viedokli.

Jaunais komitejas vadītājs Andrejs Krastiņš (Tautas Partija) pieļāva, ka “vizītē” varētu piedalīties arī policija. Par šāda izbraukuma rīkošanu komiteja vēl lems pēc divām nedēļām.

Iepriekšējā sasaukuma domē tika izstrādāti projekti par prostitūcijas ierobežošanu un tika piedāvātas vairākas vietas pilsētas nomalē, kur varētu atļaut pulcēties prostitūtām, pret to gan uzreiz iebilda šo rajonu iedzīvotāji, bet pirms diviem gadiem rīkotajā aptaujā divas trešdaļas rīdzinieku pauda kategoriskas pretenzijas pret “sarkano lukturu” rajona ierīkošanu viņu dzīves vietas tuvumā. Tā prostitūcijas ierobežošanas problēma pamazām pieklusa un dome šo jautājumu neizskatīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!