Šīvakara LTV diskusijas “Kas notiek Latvijā?” temats ir problēmas un to risinājumi iekšlietu sfērā un policijā. Tuvākajā laikā iekšlietu ministram Ērikam Jēkabsonam jāiesniedz valdībai plāns par krīzes pārvarēšanu un turpmāko attīstību policijā, ko pēc policistu protestiem pieprasīja premjers Aigars Kalvītis.
Šobrīd jau ir laiks vērtēt, kādas ir šī plāna pamattēzes, cik par turpmāko stratēģiju vienisprātis ir dažāda līmeņa šīs nozares vadītāji, un cik pilnvērtīgi un pamatoti tiek vērtēts un plānots līdzšinējais un turpmākais policijas darbs. Attiecībā par līdzšinējo, atklāts ir jautājums par kompetencēm un atbildību - kā redzams no jaunākajām politiskajām ziņām, jau izskan mājieni par ministra atbilstību amatam.

Tai pat laikā pastāvīgā uzmanības lokā pēdējās nedēļās ir arī tēma par Iekšlietu ministrijas vadošajām amatpersonām. Politiskie, personiskie, profesionālie vai jebkādi citi motīvi ir jāvērtē saistībā ar versijām valsts sekretāra Jura Rekšņas atstādināšanu un varbūtībām par ministra padomnieka Jura Radzeviča karjeru valsts sekretāra vietnieka vai valsts sekretāra amatā.

Aizvadītajā mēnesī skaļākais notiks saistībā ar policijas darbu bija dienesta pārbaude par darba samaksas fonda izlietojumu, kur atklājās atšķirīgi atalgojuma principi dažādās policijas struktūrvienībās un dažāda ranga darbiniekiem. Nu jāseko vērtējumiem par amatpersonu atbildību un par to, ciktāl līdzšinējie samaksas principi ir jāmaina un kā tieši. Protams, ciešā saistībā ar policijas darba kritērijiem un rezultātiem – pretējā gadījumā augšminētie personāliju un finanšu jautājumi nepamatoti aizēno galveno.

Diskusijā piedalīsies: iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis un Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Arvīds Marhels, iekšlietu ministra padomnieks Juris Radzevičs, šobrīd atstādinātais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa, Policistu biedrības pārstāvji Agris Sūna un Ivars Muižzemnieks, un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis.

Raidījuma sākums plkst.21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem kasnotiek@ltv.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!