Vairākos SIA "Rīgas satiksme" piederošos autobusos par 221 000 latu tiks uzstādīta automātiska pasažieru skaitīšanas sistēma, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.
Automātiska pasažieru skaitīšanas sistēma, kura tiks uzstādīta 30 autobusos, palīdzēs optimizēt autobusu reisu intensitāti, pielāgot tos atbilstoši pasažieru plūsmai un tās izmaiņām dienas un sezonas laikā.

"Ar šīs sistēmas palīdzību tiek iegūta sabiedriskā transporta satiksmes organizēšanai būtiska informācija par pasažieru skaitu sabiedriskajā transportā, kas palīdz noteikt nepieciešamo reisu skaitu konkrētā maršrutā," skaidroja Prauliņa.

Konkursā noskaidrots, ka sistēmu uzstādīs SIA "RCN-Conti" un SIA "Roboteks".

Automātiskās pasažieru skaitīšanas sistēmas iegāde un uzstādīšana notiek, īstenojot projektu "Autobusu satiksmes organizācijas un kontroles sistēmas uz GPS bāzes realizācija". Šī projekta mērķis ir paaugstināt satiksmes drošību un ieviest satiksmes organizācijā inteliģentās transporta sistēmas.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa informē, ka domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šo projektu ir atbalstījusi 2002.gadā. Pašreizējais Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) atturējās komentēt šo projektu.

Projekts pamatā tiek finansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

"Pasažieru skaitīšanas sistēma tiek uzstādīta kopā ar ģeogrāfisko pozicionēšanas sistēmu, un tai ir vairāki pragmatiski apsvērumi, piemēram, ar šīs sistēmas palīdzību varētu izstrādāt priekšlikumus maršruta optimizācijai un biļešu sistēmas reorganizācijai," informēja domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!