Valsts robežsardzes Galvenā pārvalde Šengenas konvencijas finanšu programmas projekta “Mobilās robežpatrulēšanas sistēmas uzlabošana, izmantojot apvidus mašīnas, sniega motociklus, kvadriciklus un motorlaivas” ietvaros ir izsludinājusi vērienīgu iepirkumu konkursu.
Valsts robežsardzes projekta ietvaros plāno iegādāties 127 vieglajās automašīnas, 44 apvidus automašīnas, 11 speciāli aprīkotus apvidus mikroautobusus, 56 mikroautobusus, 35 motociklus, 22 kvadriciklus, 20 sniega motociklus, 6 autobusus, 4 kravas automašīnas, 5 motorlaivas, 9 traktorus un to aprīkojumu un 2 speciālas piekabes aviācijas degvielas vešanai, informēja Valsts robežsardzes galvenās pārvaldes preses un sabiedrisko attiecību dienests..

Robežsardze norāda, ka pēc šī projekta īstenošanas tiks palielināta robežsardzes mobilitāte Latvijas – Krievijas un Latvijas – Baltkrievijas robežas apsardzībā, kā arī trešo valstu pilsoņu ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumu ievērošanas kontrolē.

Savukārt ar projekta ietvaros iegādāto motorlaivu, palīdzību tiks nodrošināta ES ārējās robežas kontrole uz upēm un ezeriem. Lai nodrošinātu robežjoslas uzturēšanu, Valsts robežsardze plāno iegādāties traktorus. Transportlīdzekļi tiks izmantoti arī Valsts robežsardzes personāla, kinologu un dienesta suņu apmācību procesa norises organizēšanā, kā arī Aviācijas dienesta vajadzībām.

Pašlaik Valsts robežsardzes amatpersonas valsts robežas apsardzībā un imigrācijas struktūrvienību darbības nodrošināšanā, kā arī robežsargu apmācībā izmanto 310 transportlīdzekļus, no kuriem 147 ir vecāki par 8 gadiem, bet nepieciešami ir 584, informēja robežsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!