Šonedēļ Latvijā pakāpeniski atkal kļūs aukstāks, gaisa temperatūrai nokrītoties līdz pat mīnus 21 grādam pēc Celsija skalas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Nedēļas lielākajā daļā laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks plašs anticiklons, kas atrodas virs Krievijas, tāpēc ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, bet līdz ar dienvidaustrumu vēju pastiprināšanos mūsu valstī pakāpeniski ieplūdīs ļoti auksts gaiss.

Laika apstākļi mainīsies tikai nedēļas beigās, kad aktīvs ciklons no Atlantijas pārvietosies uz Somiju un ar dienvidrietumu vējiem Latvijā atnesīs mitru un siltāku gaisu - sals kļūs mazāks, bet svētdien jūras piekrastē iespējams pat atkusnis.

Nākamās nedēļas nogalē Latvijas lielākajā daļā snigs un putinās, gaidāms brāzmains dienvidrietumu, rietumu vējš.

Nedēļas pirmajās dienās Latvijā gaidāms mākoņains laiks, taču pārsvarā bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra naktī svārstīsies no -5 līdz -12 grādiem, vietām nokrītoties līdz pat -17 grādiem, bet dienā tā būs -2 līdz -8 grādi, vietām samazinoties līdz -13 grādiem. Jūras piekrastē būs siltāks. Pūtīs dienvidaustrumu vējš, kas nedēļas gaitā palielināsies, dažbrīd brāzmās sasniedzot pat 17 metru sekundē (m/s) ātrumu.

Aukstākās būs nedēļas pēdējās divas darba dienas, kad joprojām būs mākoņains laiks, bez nokrišņiem, bet gaisa temperatūra naktīs vietām austrumu rajonos samazināsies līdz pat -21 grādam, bet dienā svārstīsies no -4 līdz -11 grādiem, Vidzemē un Latgalē brīžiem samazinoties līdz -15 grādiem. Pūtīs dienvidaustrumu, dienvidu vējš ar ātrumu 5-10 m/s.

Nedēļas nogalē Latvijā kļūs siltāks, atnāks arī puteņi. Šajās dienās gaisa temperatūra naktī būs no -1 līdz -13 grādiem, bet dienā - no +1 līdz -6 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!