Ar apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) politiķiem saistītajai firmai SIA "R.A.N.G." tās bijusī darbiniece pārmet dubulto grāmatvedību un nodokļu nemaksāšanu.
Kā svētdien Latvijas Televīzijas raidījumā "De facto" klāstīja bijusī SIA "R.A.N.G" darbiniece Aija Krasta, uzņēmuma darbinieki oficiāli saņēmuši minimālo darba algu, taču faktiski viņu atalgojums bijis lielāks.

Krasta SIA "R.A.N.G.", kas nodarbojās ar muitas brokeru pakalpojumiem, strādāja deviņdesmito gadu vidū. Viņa norāda, ka firmas darbiniekiem maksāta tā dēvētā "aplokšņu alga". Darba samaksa bijusi atkarīga no apkalpoto kravu daudzuma. Jo kravu vairāk, jo darba samaksa lielāka. Summas bijušas iespaidīgas, norāda Krasta.

Bijusī SIA "R.A.N.G." direktore Ilze Žeivate atteikusies sniegt komentārus, vien norādīja, ka par algu maksāšanu atbildējusi grāmatvede.

Bijušie darbinieki "De facto" apliecinājuši, ka SIA "R.A.N.G." īpašnieks uzņēmējs Normunds Lakučs bijis lietas kursā par notiekošo uzņēmumā. "De facto" ar Lakuču sazināties neizdevās.

Kādreiz ar SIA "R.A.N.G." bija saistīti arī politiķi, Eiropas Parlamenta deputāti - Guntars Krasts un Roberts Zīle. Zīle "De facto" atgādinājis, ka bijis tikai šī uzņēmuma līdzīpašnieks. Savukārt Krasts noliedza aplokšņu algu pastāvēšanu.

SIA "R.A.N.G." pārbaudes veicis arī Valsts ieņēmumu dienests. Taču veiktās pārbaudes rezultātā aplokšņu algu izmaksāšana netika konstatēta.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā esošā informācija, Lakučam piederējuši 40% SIA "R.A.N.G" kapitāla daļu. Kā uzņēmuma līdzīpašnieki tiek minēti arī Zīle un Krasts. Krasts 1991.gadā bijis arī SIA "R.A.N.G" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!