Jaunā Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāja Anita Kalniņa atzīst, ka ienākumu sākumdeklarēšana vēl neatrisinās nelikumīgi iegūto līdzekļu legalizācijas problēmu. Tāpēc tiek izvērtēta iespēja ieviest prasību pārskaitīt deklarētos līdzekļus uz bankas kontu, intervijā laikrakstam “Teļegraf” pauda Kalniņa.
Šāda iespēja tiek izvērtēta, lai varētu pārbaudīt, vai deklarācijā nav ierakstīti “lieki” līdzekļi nākotnei. “Cilvēki izmanto likumdošanas nesakārtotību. Pat pēc sākumdeklarēšanas ieviešanas likumi pieļauj deklarēt jebkuru summu, kuru nākotnē varētu legalizēt,” laikrakstam sacīja Kalniņa. “Mēs nevaram uzrakstīt tādu likumu, kuru cilvēki ar radošām spējām nevarētu apiet. Bet mēs varam radīt vienu šķērsli pēc otra.”

“Piemēram, viens no variantiem, kuru var īstenot, ir uzlikt par pienākumu pārskaitīt deklarētos līdzekļus uz bankas kontu. Tur tos pārbaudīs un atdos atpakaļ. Protams, norādīto summu var salasīt, aizņemoties vai citā veidā. Taču tas prasīs laiku un piepūli. Un šādas barjeras var būt vairākas,” pauda komisijas vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!