Rīgas Apstādījumu pārvalde joprojām saņem daudz iedzīvotāju iesniegumu papeļu izciršanai, informē Rīgas domes Vides departamenta Apstādījumu pārvaldes vadītāja Aija Baķe.
"Iedzīvotāju iesniegumus izvērtējam rūpīgi, jo papeļu izciršanai daudz ir gan atbalstītāju, gan pretinieku," sacīja Baķe, norādot, ka tukšas emocionālās frāzes iesniegumos netiekot ņemtas vērā.

Šobrīd papeļu izciršana notiek Daugavgrīvas ielā, Lokomotīves ielā un Ropažu ielā, un ar darbu jāpasteidzas, kamēr koki nav sākuši sulot un plaucēt lapas, jo tas apgrūtinās strādnieku darbu.

Papeļu likvidēšana jāveic līdz šā gada 15.jūnijam. Rīgas pilsētas šā gada budžetā bīstamo un sievišķo klonu papeļu likvidēšanai Latvijas galvaspilsētā ir atvēlēti 52 490 lati, ar kuriem pietiek, lai likvidētu aptuveni 200 koku.

Vides departamenta pārstāvji 2000.gadā, izpētot papeles, konstatēja vairāk nekā 4000 papeļu, kuras ir jāizcērt. Rīgas domes deputātiem iepriekš tika skaidrots, ka pagājuša gadsimta 70.gados papeles tika stādītas haotiski un pašplūsmā. No 2000.gada papeles tiek regulāri izzāģētas, taču pērn šim mērķim paredzēti tikai 27 616 lati.

Iepriekš papeļu likvidēšanai Vides komiteja 2006.gada pilsētas budžetā lūdza paredzēt 1,057 miljonus latu. Budžeta komisijā sākumā bija panākta vienošanās atvēlēt 100 000 latu nākama gada pilsētas budžetā papeļu likvidēšanai, taču vēlāk šī summa tika samazināta līdz 52 490 latiem.

Rīgas domes iecere izcirst papeles pilsētā ir jāvērtē atzinīgi, jo papelēm ir ļoti spēcīgs alerģiskais potenciāls, iepriekš norādīja Latvijas Alergologu asociācijas prezidents Verners Lazovskis. Ziedēšanas laikā papeļu pūkas un ziedputekšņi var izraisīt augšējo elpceļu un acu gļotādas alerģisku iekaisumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!