Uzņēmēji nākuši klajā ar priekšlikumu ierīkot tieši smēķētājiem domātas kafejnīcas, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Jau ziņots, ka sestdien stājās spēkā jaunie smēķēšanas ierobežojumi, kas nosaka, ka turpmāk kafejnīcās, restorānos un citās sabiedriskās ēdināšanas vietās, kazino un spēļu zālēs smēķēt būs atļauts tikai telpās, kas ir speciāli ierādītas smēķēšanai vai telpās, kas ir īpaši nodalītas no pārējās teritorijas.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL) trešdien tikās ar Veselības ministrijas valsts sekretāru Uldi Līkopu, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar grozījumiem likumā par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežojumu.

Apspriedes laikā tika konstatētas vairākas likuma nepilnības, kuras pieļauj dažādu tā interpretāciju – piemēram, jautājumā par smēķēšanai ierādīto vietu nodalīšanu ar tāda vai citāda veida būvkonstrukcijām, par atļauju smēķēt tieši šajās vietās, nelietojot aizlieguma jēdzienu attiecībā pret pārējām telpām.

Lai pilnveidotu jauno likumu uzskanēja priekšlikumi arī par tieši smēķētājiem domātu kafejnīcu ierīkošanu, atšķirīgām nodokļu un, attiecīgi, iespējamo cenu likmēm, pamatpakalpojumu precīzu definīciju, aizlieguma zīmju uzstādīšanas procedūru un citām lietām.

Kopš ieviesti jaunie noteikumi, pārkāpumi konstatēti 11 gadījumos, par kuriem ierosināta administratīvā lietvedība.

Lai izsekotu, kā jauno noteikumi tiek ievēroti, apsekotas 127 stacionārās kafejnīcas, bāri, restorāni, spēļu zāles, klubi, proti vietas, kurās smēķēšana atļauta tikai ierādītās telpās, kas ir nodalītas no pārējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!