Aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP) Irākā pārliecinājies par vispārējās drošības apdraudētību, savas pēdējās vizītes laikā iekļūdams apšaudē.
Kā aizsardzības ministrs pastāstīja, apšaudīts skrejceļš, uz kura atradusies ministra delegācijas lidmašīna. Sākotnēji pacelšanās aizkavējums skaidrots ar traucējumiem lidmašīnas motora darbībā.

Par notikušo apšaudi noformēts oficiāls ziņojums, piebilda Slakteris.

Kā ziņots, Slakteris uz Irāku devās 28.jūnijā, lai tiktos ar ASV vēstnieku Irākā Zalmaju Kalilzadi, Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu un NATO Apmācību misijas Irākā vadību. Vizīte ilga līdz 1.jūlijam.

Vizītes laikā Slakteris karavīriem izteica pateicību par paveikto, uzsverot, ka viņiem savus uzdevumus bija jāpilda ļoti sarežģītos, bieži pat bīstamos apstākļos. Atzinīgi izteikusies arī Polijas kontingenta vadība, pozitīvi vērtējot Latvijas karavīru iniciatīvu un kaujas gatavību.

Misiju Irākā aizsardzības ministrs raksturo kā bīstamu, tomēr lielu problēmu neesot. Viens Latvijas kontingenta karavīrs jūnija vidū iekļuvis apšaudē, taču viņu pasargājusi bruņuveste.

Patlaban Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecībai dots uzdevums iepirkt modernus strēlnieku ieročus, sacīja ministrs. Iepirkums iespējams, pareizi saplānojot arvien pieaugošā valsts budžeta iespējas.

Kopumā Latvijas kontingenta karavīru apgāde vērtējama kā laba.

Irākā dien 120 Latvijas karavīri, kuri galvenokārt pilda ātrās reaģēšanas un patrulēšanas uzdevumus, nodrošina štāba darbu un atbild par nacionālās apgādes jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!