Tuvākajās trīs dienās būtiski nokrišņi Latvijā gaidāmi tikai dienvidu rajonos, tāpēc pārējos Latvijas mežos saglabāsies augsta ugunsbīstamība, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.
Līdz 9.augustam Vidzeme un Zemgalē vietām saglabāsies 5.klases mežu degamības rādītājs, kas atbilst īpaši augstai ugunsbīstamībai mežos, bet Kurzemes centrālajos rajonos būs 4.klase.

Jau ziņots, ka ugunsnedrošā perioda un ievērojamā meža ugunsgrēku skaita dēļ Rīgas rajona padome iepriekš noteica vairākus ierobežojumus mežā.

Saskaņā ar pašvaldības rīkojumu līdz ugunsnedrošā perioda beigām fiziskām personām aizliegts uzturēties un pārvietoties Rīgas rajona mežā, aizliegts arī iebraukt ar transportu, izņemot operatīvo darbinieku un meža apsaimniekotāju transportlīdzekļus. Ikvienam aizliegts smēķēt un lietot atklātu uguni Rīgas rajona mežā un 50 metru attālumā no tā.

Ierobežojumi paredzēti arī medniekiem un meža īpašniekiem, bet mācības Nacionālo bruņoto spēku Ādažu poligonā atļautas, tikai stingri ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

Šogad Latvijā reģistrēti vairāk nekā 1550 meža ugunsgrēki, kuros izpostīti 2600 hektāri meža.

Jau ziņots, ka pērn Latvijā meža ugunsgrēkos cieta 120 hektāri meža, 2004.gadā - 485 hektāri, bet 2003.gadā izdega aptuveni 2364 hektāri meža.

No 25.aprīļa valstī izsludināts meža ugunsnedrošais periods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!