Neskatoties uz to, ka no 27.novembra līdz 29.novembrim, Rīgā notiks NATO samits, kura nodrošināšanā tiek iesaistīts liels skaits Valsts policijas darbinieku, jau no sestdienas Valsts policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā, lai maksimāli efektīvi nodrošinātu sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes drošību.
Valsts policija ir sagatavojusi īpašu sabiedriskās kārtības sargāšanas plānu, kas ļaus maksimāli efektīvi kontrolēt notiekošo. Lai arī lielākā uzmanība tiks pievērsta sabiedriskās kārtības uzturēšanai samita norises vietā, policijas darbinieki turpinās veikt savus tiešos dienesta pienākumus visā Latvijas teritorijā, kā arī ceļu policijas darbinieki turpinās kontrolēt un organizēt drošību uz Latvijas autoceļiem, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā..

Par kārtību rūpēsies gan Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes, gan Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes darbinieki un teritoriālo policijas pārvalžu darbinieki.

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) Sabiedriskās drošības pārvaldes (SDP) 3.biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš uzsver, ka policijas darbinieki pārbaudīs autovadītājus ne tikai pilsētas teritorijās, bet arī lauku teritorijās un, ja tiks pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi vainīgie ceļu satiksmes dalībnieki tiks sodīti. Īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, vai autovadītāji ievēro ātruma ierobežojumus un vai nav sēdušies pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Tā kā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) bieži organizē kampaņas un akcijas sadarbībā ar Valsts policiju arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) direktors Andris Lukstiņš aicina autovadītājus neizaicināt likteni un saprast, ka "viena glāze alkohola var izšķirt jūsu turpmāko dzīvi un karjeru".

"Sodi ir bargi, nežēlīgi un neviens tos nedomā atcelt. Par braukšanu reibumā tiek piemērots naudas sods līdz 500 latiem, administratīvais arests līdz 15 diennaktīm, vadīšanas tiesību atņemšanu uz laiku līdz 2 gadiem, autobusu šoferiem D kategorijas vadīšanas tiesību atņemšanu uz 5 gadiem. Turklāt pēc tiesību aizlieguma termiņa beigām – ir jāiziet medicīniskā komisija un no jauna jākārto teorētiskais un braukšanas eksāmens," atgādina Lukstiņš.

2005. gada 14. oktobrī stājās spēkā grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuri noteica bargākus sodus par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola vai narkotisko vielu vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Ja pēc likuma stāšanās spēkā avāriju skaits, kuras tika izdarītas alkohola reibumā pat 2.5 reizes samazinājās, tad pēdējos mēnešos ir vērojama negatīva tendence – šo avāriju skaits atkal palielinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!