Satiksmes ministru Aināru Šleseru tūrisma industrijas pārstāvji par uzdrīkstēšanos un tūrisma attīstības veicināšanu atzinuši par "Gada cilvēku tūrismā 2006", portālu "Delfi" informēja konkursa rīkotāji.
Balva "Gada cilvēks tūrismā 2006" pasniegtas sešās nominācijās. Šlesers balvu ieguva nominācijā "Uzņēmējs pasažieru pārvadājumu biznesā". Šai nominācijā bija pieteikti arī starptautiskās lidostas "Rīga" prezidents Dzintars Pomers un autonomas "Premium" direktors Kaspars Sprūdžs.

Nominācijā "Uzņēmējs naktsmītņu biznesā" par labāko atzīta viesnīcu ķēdes "Kolonna Hotels Group" ģenerāldirektore Margarita Platace. Šim apbalvojumam izvirzīta bija arī Mārcienas muižas īpašniece Mairita Solima un viesu nama "Rakari" īpašnieks Normans Kairis.

Savukārt nominācijā "Uzņēmējs tūrisma aģentūru biznesā" par labāko tika atzīta uzņēmuma "Latvia Tours" vadību, jauno produktu izveidi un uzņēmuma attīstību Lietuvas un Igaunijas tirgos balva piešķirta Gundegai Zeltiņai. Šajā nominācijā tika izvirzīts arī tūroperatora "Novatours" direktors Leonīds Močaņevs, tūrisma aģentūras "Ap Sauli" vadītāja Dace Pumpure un "Impro" direktors Vilnis Klinovičs.

Montai Kraftei no Liepājas tika piešķirta balva par aktīvu darbību reģionā un jaunu, veiksmīgu tūrisma produktu veidošanu. Šai balvai pieteikta bija arī Jūrmalas Tūrisma informācijas centra vadītāja Gunta Ušpele un Jēkabpils Tūrisma informācijas centra pārstāve Vita Kalviša.

Par labāko tūrisma žurnālistu tika atzīts "Neatkarīgās Rīta Avīzes" reportieris Kaspars Zaviļeiskis.

Nominācijai "Tūrisma interneta mājas lapa" tika izvirzīta asociācijas "Lauku ceļotājs" mājas lapa "www.celotajs.lv", Latgales reģiona tūrisma mājas lapa "www.turisms.latgale.lv" un "Latvia Tours" aviobiļešu pārdošanas portāls "www.lidot.lv". Balva tika piešķirta portālam "www.lidot.lv" par jauna un moderna ceļojuma pārdošanas kanāla ieviešanu Latvijā.

Gada cilvēkus tūrismā noteica Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents un viesnīcas "Hotel de Rome" direktors Jānis Jenzis, Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) prezidente un "Amadeus Latvija" rīkotājdirektore Kitija Gitendorfa, Sprūdžs, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Uldis Vītoliņš, Biznesa augstskolas "Turība" Tūrisma katedras vadītāja Maija Rozīte, "airBaltic" viceprezidente Vija Dzērve, kā arī trīs pārstāvji no tūrisma biznesa vortāla "eiropa.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!