Rīgas neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijā ir sākts vērtēt mediķu atbildību saistībā ar 16 gadus veca jaunieša nāvi, atzinusi stacijas Operatīvās daļas vadītāja Vija Grigale.
Sešpadsmit gadus vecā Salvja māte Sanita Bergmane stāstīja, ka viņa piezvanījusi neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai, jo dēlam bijusi vairāk nekā 40 grādus augsta temperatūra un klepus, ziņo telekompānijas LNT raidījums "Degpunktā".

Pirmā zvana laikā neatliekamās medicīniskās palīdzības dispečere ieteica saslimušajam iedot zāles - paracetamolu - un vērsties pie ģimenes ārsta, ko gan māte netika izdarījusi.

Saslimušā jaunieša veselība nav uzlabojusies, tāpēc pēc 14 stundām Bergmane neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai piezvanījusi otrreiz, bet šoreiz jaunietis nogādāts bērnu slimnīcā.

Slimnīcā ārsti četras stundas cīnījušies par jaunieša dzīvību, taču to glābt nav izdevies. Slimība esot bijusi sākusies pirms trim dienām. Pēc Salvja mātes teiktā, dēlam asiņojušas plaušas un viņš nosmacis savās asinīs. Iespējams, viņam bijis bronhīts un gripa.

Rīgas Neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas Operatīvās daļas vadītāja Grigale izteica līdzjūtību jaunieša mātei. Viņa atzina, ka minētie zvani ir saņemti, un pauda viedokli, ka palīdzību ir mēģināts sniegt - slimnieka mātei pirmā zvana laikā dots padoms, kā rīkoties.

Tā kā gripas izplatība Latvijā palielinās, Grigale iesaka slimības simptomu parādīšanās gadījumā cilvēkiem laikus apmeklēt ģimenes ārstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!