Administratīvā apgabaltiesa trešdien, 28.februārī nolēma, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Indra Veipa, kura par braukšanu dzērumā tika pieķerta un notiesāta pērn, tomēr nav vainīga - viņai atdeva iepriekš soda naudā samaksātos 500 latu, mašīnu un vadītāja apliecību.
"Tiesa nolēma pirmās instances lēmumu atcelt un lietu izbeigt," laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacīja Administratīvās apgabaltiesas pārstāve Karīna Haupa.

KNAB nodaļas vadītājai par auto vadīšanu alkohola reibumā pērn 8.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piesprieda 500 latu naudas sodu, autovadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem, kā arī 10 diennakšu administratīvo arestu.

Viņa naudu samaksāja, tiesības tika anulētas, taču arestu amatpersona neizcieta un lietu pārsūdzēja.

Haupa skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz iepriekšējās instances pieļautajām nepilnībām - Veipas lieta Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika atlikta vairākas reizes, par lietu lemts bez viņas klātbūtnes, un uz pavēstes norādīts kļūdains sēdes norises laiks.

Tas viss kalpojis par iemeslu, lai amatpersonai piedotu. Tiesneši gan savu spriedumu komentēt nevēloties, sacīja Haupa.

Kā ziņots, braucot alkohola reibumā, 14.jūlijā Veipa iekļuva avārijā. KNAB iepriekš nenoliedza un neapstiprināja šo informāciju, skaidrojot, ka ziņas par iestādē strādājošajiem ir ierobežotas.

Avārija, kurā iekļuvusi Veipa, nav bijusi smaga un neviens tajā neesot ievainots, iepriekš informēja Valsts policijas preses sekretāre Ieva Rekšņa. Likumsargi informēja, ka sievietes asinīs konstatētas vairāk nekā 1,5 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!