Trešdien Bērnu un ģimenes lietu ministrijā sanāca pirmā ekspertu komisija datorspēļu marķēšanas un klasifikācijas jautājumos, kas plāno izvērtēt datorspēļu atbilstību Ministru kabineta (MK) noteikumu prasībām.
Komisijas uzdevums ir izvērtēt Latvijā izplatīto datorspēļu marķējuma un klasifikācijas atbilstību minētajiem noteikumiem un sniegt attiecīgu atzinumu Patērētāju tiesību aizsardzības centram, kas pārkāpuma gadījumā lems par datorspēļu izplatītāja saukšanu pie administratīvās atbildības.

Kā pastāstīja BĢLM Sabiedrisko attiecību departamenta vecākā referente Inguna Kaņepe, trešdien komisijas sēdē tika izvērtētas četras Patērētāju tiesību aizsardzības centra iesniegtās datorspēles, lai izvērtētu uz to esošā marķējuma atbilstību MK noteikumiem.

Komisija izvērtēja spēli "Biatlons 2006", "Castle Strike", "Fallen Lords" un "Pedal to the Metal". Nevienas spēles saturs neatbilda uz tās norādītajiem marķējumiem, norādīja Kaņepe.

Par komisijas priekšsēdētāju šodien ievēlēts Latvijas datorspēļu izplatītāju un datorspēlētāju asociācijas prezidents Oļegs Deņisovs.

Komisijā ir pārstāvji no BĢLM, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, biedrības "Latvijas Klīnisko psihologu asociācija", vecāku apvienības "VISI", biedrības "Latvijas datorspēļu izplatītāju un datorspēlētāju asociācija", Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta, Izglītības un zinātnes ministrijas, Narkoloģijas valsts aģentūras, Valsts policijas un Kultūras ministrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!