Leģionāru piemiņas pasākuma dalībnieki pēc dievkalpojuma Doma baznīcā mierīgi devušies cauri Vecrīgai un nolikuši ziedus pie Brīvības pieminekļa, kur kārtību nodrošina ievērojams skaits policistu.
Foto galerija

Aptuveni 150 pārsvarā vecāka gada gājuma pasākuma dalībnieku mierīgi nolikuši ziedus pie Brīvības pieminekļa. Notiekošo vēro ļoti daudz valsts un pašvaldības policistu, manāmi arī likumsargi specvienības formas tērpos.

Notiekošo pie pieminekļa vēro arī jaunieši beretēs, pie kurām piestiprinātas sarkanas zvaigznītes. Ar pasākuma dalībniekiem draudzīgi sarunājas Saeimas deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS), citi deputāti pasākumā nepiedalās.

Pasākumā bija ieradies arī kāds pavecs vīrs, kuram uz kakla bija pakārts plakāts ar uzrakstu – "Mūsu mantojums - šī zeme, sargāsim tās brīvību no okupantu varmāku nelietīgajiem tīkojumiem, nepieļausim krievu ekstrēmistu gānīšanos pie mūsu svētuma – Brīvības pieminekļa". Plakāta īpašniekam pašvaldības policija sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu, taču nelika viņam pamest laukumu.

Vēlāk pie pieminekļa ieradušies arī aptuveni desmit krieviski runājoši cilvēki, kuri gatavo skaļruņus un skandē "Fašizm ne projdet".

Sapulcējušies arī iepriekš pieteiktā īrnieku tiesību aizstāvēšanas piketa dalībnieki, kuriem ir plakāti ar uzrakstiem "Garantētu dzīvokļi katram Latvijas iedzīvotājiem", "Likumu par kompensācijām vai 1905.gadu", "Mēs sākam bezvardarbīgu uzbrukumu".

Īrnieku tiesības aizstāvības piketa dalībnieki arī salamājušies ar leģionāru piemiņas pasākuma dalībniekiem, jo viņi pārmeta piketētājiem sliktu valsts valodas zināšanu un aicināja pamest Latviju un braukt uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!